Το ψευδοκράτος θα πάρει το στάτους του παρατηρητή στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών, λέει ο Τατάρ

Το ψευδοκράτος θα πάρει το στάτους του παρατηρητή στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ. Από την πλευρά του ο επίτιμος Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών και πρώην Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε «πρώτα ο Αλλάχ σύντομα θα δούμε την τδβκ ανάμεσα στα τουρκικά κράτη.

Σε ομιλία του σε εκδήλωση στην Προύσα, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ είπε ότι κάθε μέρα που περνά ο Οργανισμός Τουρκικών Κρατών μεγαλώνει. «Θα μείνουμε ενωμένοι, θα προστατεύσουμε την αλληλεγγύη μας σαν τα μάτια μας. Αλλά είμαστε ενωμένοι αν είμαστε μεγάλοι, αν είμαστε όρθιοι κανείς δεν μπορεί να μας κάνει τίποτα».

Στην δική του ομιλία ο Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι «όλος ο τουρκικός κόσμος γνωρίζει τι συνέβη στην Κύπρο, ότι ο τ/κ λαός έχει υποστεί αδικία και απάνθρωπες επιθέσεις εδώ και χρόνια, αλλά παρόλα αυτά ίδρυσε το κράτος του με την υποστήριξη της Τουρκίας».

Υποστήριξε ότι «η συνεργασία είναι πολύ σημαντική για την ενίσχυση και την ανάπτυξη της τδβκ και την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων της Τουρκίας και του τ/κ λαού στην ανατολική Μεσόγειο», προσθέτοντας ότι το ψευδοκράτος «θα βιώσει την ευτυχία που δικαιούται, το στάτους του κράτους παρατηρητή στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.