Παράθυρα/ Ορίζοντας

Το Λόγια στο στόμα επιστρέφει στο Θέατρο Ριάλτο

Το Λόγια στο στόμα του Kieran Hurley,  σε σκηνοθεσία Μαρίας Κυριάκου μετά από μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων στη Λευκωσία επιστρέφει στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό.  Το έργο, γράφτηκε το 2018, και ανέβηκε για πρώτη φορά στο Θέατρο Traverse στο Εδιμβούργο. Έλαβε διθυραμβικές κριτικές και το 2019 μεταφέρθηκε στο Soho Theatre στο Λονδίνο. Ἁφορα όπως αναφέρει το δελτίο τύπου: «Ο Ντέκλαν γεννά στη Λίμπι την ανάγκη να γράψει ξανά. Η Λίμπι δίνει στον Ντέκλαν τη δυνατότητα να ελπίζει. Ο Ντέκλαν λέει στη Λίμπι την ιστορία του. Η Λίμπι δίνει φωνή στον Ντέκλαν. Μια απροσδόκητη συνάντηση. Δύο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι. Και στο βάθος η πόλη. Η ίδια πόλη που βάζει λουκέτο σε κέντρα κοινωνικής βοήθειας, αλλά γεμίζει τα θέατρα μιλώντας γι’  αυτά. Στον ρόλο της Λίμπι, η Μέλανη Στέλιου και στον ρόλο του Ντέκλαν, ο Ανδρέας Δανιήλ.»

Η κριτικός Μαρία Χαμάλη έγραψε μεταξύ άλλων: «Η επιτυχία της παράστασης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις ερμηνείες των δύο ηθοποιών που καλούνται να ενσαρκώσουν τη Λίμπι και τον Ντέκλαν. Και ακριβώς εδώ είναι που ξεχωρίζει η δουλειά της Μαρίας Κυριάκου, ανήκοντας δικαιωματικά στην κατηγορία των (λίγων, έως και ελάχιστων) σκηνοθετών που ονομάζουμε «actors directors»· δηλαδή των σκηνοθετών που κατορθώνουν μέσα από το όραμά τους για το έργο και την κοπιώδη εργασία στο κομμάτι της υποκριτικής, να καθοδηγήσουν σωστά τους ηθοποιούς και να τους οδηγήσουν σε αξιόλογες ερμηνείες. Αυτό κατορθώνει και η Μαρία Κυριάκου με τη Μέλανη Στέλιου και τον Ανδρέα Δανιήλ, οι οποίοι μας εκπλήσσουν, όχι μόνο με την προσωπική τους δημιουργία στον ρόλο που αναλαμβάνουν, αλλά και με τη σκηνική χημεία που αναπτύσσεται μεταξύ τους. » Εξώστης (Εφ. Πολίτης, 8/1/23)

 Μετάφραση: Μάριος Κωνσταντινου, Σκηνοθεσία: Μαρία Κυριάκου
Σκηνικά – Κοστούμια: Κωνσταντίνα Ανδρέου, Μουσική:Πάνος Μπαρτζης, Σύμβουλος Κίνησης: Julia Brendle, Σχεδιασμός Φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης, Σχεδιασμός Προβολών: Άννα Φωτιάδου – Χρυσάνθη Δημητρίου, Βοηθός Σκηνοθέτιδας: Αυγουστίνα Στυλιανού, Φωτογραφίες: Δημήτρης Λούτσιος
Ηθοποιοί: Ανδρέας Δανιήλ – Μέλανη Στέλιου

Θέατρο Ριάλτο / Λεμεσός

28 και 29 Μαρτίου 2023, 20:30

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy