Το ρόλο της Αν. Μεσογείου στα ενεργειακά τόνισε ο Σ. Χειμώνας

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου κ. Στέλιος Χειμώνας

Θετική εξέλιξη αποτελεί η συμπερίληψη της Ανατολικής Μεσογείου ως διακριτού διαδρόμου τροφοδοσίας φυσικού αερίου στον οποίο θα συμμετέχει η Κύπρος, δήλωσε ο Στέλιος Χειμώνας, Γενικός Διευθυντής του υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

Σε παρέμβασή του στο Συμβούλιο Ενέργειας της ΕΕ, εκπροσωπώντας την Κυπριακή Δημοκρατία, ο κ. Χειμώνας, είπε ότι “ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δοθεί στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου” προσθέτοντας ότι “σημαντικά αποθέματα φυσικού αερίου έχουν ανακαλυφθεί στην Κύπρο, την Αίγυπτο και το Ισραήλ”.

Ο κ. Χειμώνας είπε ότι στόχος μας είναι να φέρουμε την Ανατολική Μεσόγειο πιο κοντά στην ΕΕ και την ΕΕ πιο κοντά στην Ανατολική Μεσόγειο.

Καταλήγοντας, ανέφερε ότι η ουσιαστική στήριξη της ΕΕ, τόσο πολιτικά όσο και τεχνοοικονομικά, θα είναι σημαντική για την προώθηση αυτής της συνεργασίας αυτής.

Αντικείμενο συζήτησης ήταν οι πτυχές της περιφερειακής συνεργασίας, αλληλεγγύης και διαφάνειας της Πρότασης Κανονισμού για την κατοχύρωση της ασφάλειας εφοδιασμού με φυσικό αέριο.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας, παρουσιάστηκε η νέα δέσμη μέτρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “Καθαρή ενέργεια για όλους τους Ευρωπαίους – Ελευθερώνοντας το αναπτυξιακό δυναμικό της Ευρώπης”.

Σε εκεί παρέμβασή του, ο κ. Χειμώνας, σημείωσε την ανάγκη οι νομοθετικές προτάσεις της Κομισιόν να λάβουν υπόψη τον περιφερειακό χαρακτήρα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Κύπρου.

Ανέφερε, τέλος, ότι η διασύνδεση όλων των κρατών μελών με την εσωτερική αγορά ενέργειας αποτελεί προϋπόθεση για ισότιμη κατανομή βαρών.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.