Το Σάββατο το επιστημονικό συνέδριο της ΟΣΑΚ για το ΓεΣΥ

Η ΟΣΑΚ διοργανώνει το προσεχές Σάββατο στη Λευκωσία Επιστημονικό Συνέδριο υπό τον τίτλο «Ποιότητα φροντίδας Υγείας και ΓεΣΥ: συνεργασία, εκπαίδευση και ενδυνάμωση», με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από την εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η ΟΣΑΚ αναφέρει η πάροδος του χρόνου έχει καταστήσει επιτακτική την ανάγκη για συζήτηση σημαντικών παραμέτρων, όπως η σταθερότητα και βελτίωση του συστήματος υγείας αλλά και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας μέσω του ΓεΣΥ.

Το συνέδριο συνδιοργανώνεται με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας και το Σύνδεσμο Ιδιωτών Ιατρών Συμβεβλημένων με το ΓεΣΥ και θα περιλαμβάνει θεματικές ενότητες στοχευμένες σε επίκαιρα ζητήματα, όπως η ποιότητα του συστήματος υγείας, η ποιότητα της φροντίδας υγείας, ο έλεγχος, η ενδυνάμωση των ασθενών, η εγγραμματοσύνη, η παροχή πολυθεματικής φροντίδας, και η πρόσβαση στα καινοτόμα φάρμακα.

Χαιρετισμό στο συνέδριο θα απευθύνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ κατά τη διάρκειά του θα προβούν σε τοποθετήσεις και ομιλίες εκπρόσωποι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, του Ελληνικού Υπουργείου Υγείας, των οργανωμένων ασθενών της Ελλάδας, όπως και ακαδημαϊκοί από Κύπρο, Ελλάδα και το διεθνή χώρο.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, η ΟΣΑΚ θα απονείμει τα βραβεία ανώτατης διάκρισης «Συνήγορος του Ασθενούς» και τα βραβεία Πολύχρονη Δράση / Προσφορά στον Κύπριο Ασθενή.

Μεταξύ των βραβευθέντων θα είναι ο πρώην Υπουργός Υγείας και νυν Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, και ο τέως Πρόεδρος του ΟΑΥ, Θωμάς Αντωνίου, για τις προσπάθειες που κατέβαλαν για την εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy