Σε αφυδάτωση φαίνεται να οφείλεται το περιστατικό που σημειώθηκε σήμερα με την Καγκελάριο Μέρκελ και το οποίο έγινε αιτία να τεθούν πολλά ερωτηματικά σχετικά με την κατάσταση της υγείας της.

Το σενάριο της αφυδάτωσης θεωρείται το επικρατέστερο από γιατρούς-παθολόγους πού μιλούν σε γερμανικά ΜΜΕ, έχοντας ωστόσο μόνο την εικόνα που προβλήθηκε και χωρίς οι ίδιοι να έχουν εξετάσει την Καγκελάριο.

Σήμερα το πρωί η Άγκελα Μέρκελ υποδέχθηκε στη γερμανική πρωτεύουσα τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Σελένσκι.

Στη διάρκεια της υποδοχής και ενώ παιάνιζε ο εθνικός ύμνος της Γερμανίας, το σώμα της Καγκελαρίου άρχισε να τραντάζεται από ιδιαίτερα δυνατούς σπασμούς που κράτησαν ορισμένα λεπτά, δίχως ωστόσο η ίδια να χάνει την ψυχραιμία της, ενώ μάλιστα συνέχισε κανονικά και ολοκλήρωσε το πρόγραμμα της υποδοχής.

Λίγο αργότερα, σε συνέντευξη Τύπου, η Καγκελάριος δήλωσε πως αφού ήπιε δυο-τρία ποτήρια νερό αισθάνθηκε πολύ καλύτερα.

Το σενάριο συνεπώς της αφυδάτωσης είναι και το πιθανότερο για τους Γερμανούς γιατρούς, καθώς σήμερα στο Βερολίνο επικρατούσαν πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες οι σπασμοί των μυών που φαίνονται στο βίντεο με την Καγκελάριο, είναι πιθανόν να οφείλονται στην έλλειψη ηλεκτρολυτών.

Σε καμιά όμως περίπτωση –συνεχίζουν- δεν φαίνεται οι σπασμοί να οφείλονται σε σύνδρομο Πάρκινσον, καθώς η συγκεκριμένη ασθένεια συνοδεύεται από πολύ πιο ήπιο τρέμουλο.