Το «σώσε» στην Επ. Ελέγχου: Γεν. Εισαγγελέας-Νουρής έστησαν στον τοίχο τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη

Ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης κατήγγειλε συνταγματική εκτροπή τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ο οποίος απάντησε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας θέλει να γράφει τις εκθέσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Σφοδρότατη αντιπαράθεση μεταξύ Γενικού Εισαγγελέα και Γενικού Ελεγκτή, σημειώθηκε στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, μεταξύ Γενικού Ελεγκτή και Γενικού Εισαγγελέα, με αφορμή την συζήτηση για την πολιτογράφηση 5 διευθυντών της Μαρίνας Αγίας Νάπας.

Ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης κατήγγειλε συνταγματική εκτροπή τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ο οποίος απάντησε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας θέλει να γράφει τις εκθέσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Κατά τη συζήτηση ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι πρέπει να σχίσουμε τα διπλώματα μας, αν ο Γενικός Ελεγκτής δεν δικαιούται να εκφέρει τις θέσεις του.

Ο Γενικός Ελεγκτής ανέφερε ότι οι πέντε διευθυντές της μαρίνας Αγίας Νάπας πολιτογραφήθηκαν χωρίς να υπάρχουν τα συγκεκριμένα πιστοποιητικά στους φακέλους.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, ανέφερε ότι παραχωρήθηκαν οι πολιτογραφήσεις για λόγους δημοσίου συμφέροντος, όπως παραχωρήθηκαν σε διευθυντής του καζίνου και της War Gaming.

Σημείωσε ότι μπορεί να μην τηρήθηκε το κριτήριο για φορολογικά έσοδα 100 χιλιάδων ευρώ από τους διευθυντές, αλλά έγιναν επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Εκτίμησε ότι οι αντιδράσεις συνίστανται το γεγονός ότι εμπλέκεται το γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Νίκος Νουρής επέκρινε τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ότι στέκεται στις πέντε περιπτώσεις της Αγίας Νάπας και όχι στις 221 περιπτώσεις οι οποίες εγκρίθηκαν μετά την υιοθέτηση νέων κανονισμών τον Αύγουστο του 2020.

Ανακοίνωσε ότι βρίσκονται σε εκκρεμότητα 1099 αιτήσεις για πολιτογράφηση, οι οποίες υποβλήθηκαν πριν την εφαρμογή των νέων κανονισμών και τόνισε ότι τερματίζεται το πρόγραμμα των πολιτογραφήσεων.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.