Το συνταξιοδοτικό στο επίκεντρο συνάντησης των εκπαιδευτικών οργανώσεων στο Υπ. Οικονομικών

Την έντονη δυσαρέσκειά τους για μη επίλυση του σοβαρού  ζητήματος του συνταξιοδοτικού που επηρεάζει τους εκπαιδευτικούς που μονιμοποιούνται μετά την 1/10/2011 και οι οποίοι δεν είναι ενταγμένοι σε κανένα συνταξιοδοτικό σχέδιο, εξέφρασαν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ – ΠΟΕΔ – ΟΛΤΕΚ, σε συνάντησή τους την Τετάρτη 26 Αυγούστου με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών, Γιώργο Παντελή.

Κοινή ανακοίνωση και των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων αναφέρει ότι στη συνάντηση «εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους, στη μη επίλυση του σοβαρού αυτού ζητήματος, το οποίο εκκρεμεί εδώ και οκτώ χρόνια και επανέλαβαν για μία ακόμη φορά τη θέση τους για ένταξη των επηρεαζόμενων συναδέλφων στο Κρατικό Συνταξιοδοτικό Σχέδιο».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «τόνισαν ότι η καθυστέρηση στην επίλυσή του, προκαλεί σωρεία προβλημάτων ειδικά για εκείνους τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι έχουν αφυπηρετήσει και δεν έχουν λάβει κανένα συνταξιοδοτικό ωφέλημα».

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, δεσμεύτηκε να καταθέσει σε όλες τις εκπαιδευτικές οργανώσεις την πρόταση της Κυβέρνησης για την επίλυση του συνταξιοδοτικού προβλήματος, εντός Σεπτεμβρίου του 2020.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.