Παράθυρα/Ορίζοντας

 «Το Ταξίδι» του Ευάγγελου Μαυρουδή παρουσιάζεται στην Κύπρο

Ο συγγραφέας Ευάγγελος Μαυρουδής θα παρουσιάσει το τελευταίο του ιστορικό μυθιστόρημα «Το ταξίδι, Κύπρος, 1948-Η αρχή της Οδύσσειας» (Κέδρος, 2020).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος Κώστας Βενιζέλος, ο πρώην υπουργός Αντρέας Χρίστου και ο συγγραφέας. Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Αντωνίου.

Στο Ταξίδι, με κινηματογραφικό τρόπο ο συγγραφέας μεταφέρει τον αναγνώστη στις πόλεις-σταθμούς τού ταξιδιού, παρουσιάζει τον ελληνοκυπριακό διχασμό και τις αντιπαραθέσεις με τους Τούρκους και τους Βρετανούς, συγκροτώντας μια ανάγλυφη τοιχογραφία της κυπριακής κοινωνίας, που φωτίζει την πορεία του νησιού προς την ένοπλη σύγκρουση, τον διχασμό και το αδιέξοδο.

O Eυάγγελος Μαυρουδής, μικρασιατικής καταγωγής, γεννήθηκε το 1953 στην Αθήνα. Είναι γιατρός και ζει στη Ραφήνα. Ασχολείται με το ιστορικό μυθιστόρημα. Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του: Η θάλασσά μας (2010), Ittihat ve Terakki (2010), Φως εξ Ανατολών (2011) που αποτελούν την τριλογία ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ, Ο χρόνος με τη Ρόζι (2013), Το κόκκινο τανγκό (γραμμένο μαζί με τον Κώστα Κουτσομύτη, 2016). «Το ταξίδι» είναι το έκτο βιβλίο του.

Όπως αναφέρει η Λεύκη Σαραντινού στο www.literature.gr « “Το ταξίδι”, λοιπόν, του Ευάγγελου Μαυρουδή αποτελεί ένα ταξίδι στην Ιστορία τόσο της Κύπρου, όσο και της Ευρώπης, το ταξίδι του Ισραηλινού δημοσιογράφου προς αναζήτηση της καταγωγής του, το ταξίδι των Εβραίων που, μετά το Ολοκαύτωμα, πηγαίνουν προς την Γη της Επαγγελίας με ενδιάμεσο σταθμό την Κύπρο, το ταξίδι των πρωταγωνιστών προς ένα καλύτερο αύριο, το ταξίδι των δύο Κυπρίων φυγάδων προς τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, τη Βουδαπέστη, την Πράγα, το Παρίσι, το Βουκουρέστι, αλλά και το Κάιρο και τη Λευκωσία. Πρωτίστως, όμως, αποτελεί το ταξίδι της Οδύσσειας των Κυπρίων, η οποία ξεκινά με την έναρξη της οθωμανικής και της αγγλικής κατοχής του νησιού και η οποία συνεχίζεται, δυστυχώς, μέχρι σήμερα.»

Τρίτη 7 Ιουνίου, στις 19:00.

Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Φανερωμένη

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.