Το τέλος της ναζιστικής συμμορίας Χρυσή Αυγή -Στο στάδιο των αναστολών το δικαστήριο, ποιοι θα οδηγηθούν στη φυλακή

Στην Ελλάδα, με φόντο την φυλακή, ξεκινά σήμερα στις 10 το πρωί η προσπάθεια των κατηγορουμένων που καταδικάστηκαν σε πρόσκαιρες καθείρξεις, πλην του δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, να πείσουν το δικαστήριο να χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις τους, ώστε να μην κρατηθούν.

Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι λόγω του ύψους της ποινής, αλλά και της βαρύτητας του κακουργήματος για το οποίο καταδικάστηκαν, πολύ δύσκολα ο Ν. Μιχαλολιάκος και οι Γ. Λαγός, Ηλ. Κασιδιάρης, Ηλ. Παναγιώταρος και Χρ. Παππάς θα μπορέσουν να πείσουν το δικαστήριο να δώσει στην έφεσή τους ανασταλτικό χαρακτήρα και να γλιτώσουν τη φυλακή.

Σκληρή νομική μάχη για να αποφύγει το κελί αναμένεται να δώσει και ο καταδικασθείς ως μέλος του «διευθυντηρίου» σε 10 χρόνια κάθειρξη, πρώην βουλευτής Αρτ. Ματθαιόπουλος, αλλά και οι επτά πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, που καταδικάστηκαν ως απλά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης χωρίς ελαφρυντικά.


Χρυσή Αυγή: Φυλάκιση με αναστολή θα διεκδικήσουν 53 από τους καταδικασθέντες

Συνολικά, 53 καταδικασθέντες από όλες τις υποθέσεις που εξέτασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων (δολοφονία Π. Φύσσα, απόπειρα ανθρωποκτονίας Αιγύπτιων ψαράδων, επίθεση σε μέλη του ΠΑΜΕ, συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης) θα διεκδικήσουν αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, προβάλλοντας ως επιχειρήματα -μεταξύ άλλων- ότι δεν είναι ύποπτοι φυγής ή τέλεσης νέων αδικημάτων ή ότι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή άλλα οικογενειακά θέματα. Μάλιστα, πολλοί από τους καταδικασθέντες θα προτείνουν και μάρτυρες να καταθέσουν στη δίκη, προκειμένου να ενισχύσουν την επιχειρηματολογία τους.

Πάντως, ήδη τρεις καταδικασθέντες μόνο για πλημμελήματα έχουν εκ του νόμου τριετή αναστολή στις ποινές τους, ενώ για έναν ακόμα η ποινή του είναι εξαγοράσιμη και έτσι κανείς τους δεν θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.