Το ΤΕΠΑΚ συμμετέχει και φέτος στο Φεστιβάλ «Θάλασσα 2022»

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) συμμετέχει και φέτος, με δικό του περίπτερο, στο διήμερο Φεστιβάλ «Θάλασσα 2022 – Ζήσε τη θάλασσα, Γνώρισε τη Ναυτιλία», που διοργανώνεται από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας και τον Δήμο Λεμεσού.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στη Λεμεσό, στο Πολυλειτουργικό Παραθαλάσσιο Πάρκο της Επίχωσης (Μόλος), την Παρασκευή και Σάββατο 20 και 21 Μαΐου 2022.

Το περίπτερο του ΤΕΠΑΚ στελεχώνεται από μέλη του διοικητικού και ακαδημαικού προσωπικού, τα οποία ενημερώνουν τους επισκέπτες του Φεστιβάλ για τα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου, σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο και ειδικότερα για τα προγράμματα του στα ναυτιλιακά.

Συγκεκριμένα, το ΤΕΠΑΚ προσφέρει το προπτυχιακό πρόγραμμα «Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας» και δύο μεταπτυχιακά προγράμματα: το Μάστερ στα «Ναυτιλιακά και Χρηματοοικονομικά» και το Μάστερ στα «Ναυτιλιακά και Διοίκηση». Σημειώνεται πως το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Ναυτιλιακά και Χρηματοοικονομικά» θα προσφερθεί, για πρώτη φορά από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, τόσο στη Λεμεσό όσο και στη Λάρνακα. Ταυτόχρονα, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία δημιουργίας ενός νέου εξ αποστάσεως μεταπτυχιακού προγράμματος τα μαθήματα του οποίου θα είναι αμιγώς ναυτιλιακά και θα προσφέρεται στην Αγγλική και την Ελληνική γλώσσα.

Το ΤΕΠΑΚ προσφέρει, επίσης, διδακτορικές σπουδές σε επιμέρους τομείς σχετικούς με τη ναυτιλία, ενώ έχει ήδη δρομολογηθεί η ίδρυση νέου τμήματος Ναυτιλιακών στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του Πανεπιστημίου. Ο σκοπός τους νέου Τμήματος Ναυτιλιακών είναι να προσφέρει προγράμματα σπουδών τα οποία να είναι άμεσα εναρμονισμένα με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας μέσω ακαδημαϊκής και επιστημονικής αριστείας, συμβάλλοντας στο να καταστεί το ΤΕΠΑΚ ένα σημαντικό εκπαιδευτικό και ερευνητικό κέντρο στα θέματα ναυτιλίας, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

www.cut.ac.cy | Τηλ.: +357 2500 2409 | Ηλ. ∆ιεύθυνση: [email protected]

Facebook: Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου | Twitter: CyprusUniversityTech @CyUniTech

Instagram: cyprusuniversitytechnology | YouTube: Cyprus University Technology

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.