Το ΤΕΠΑΚ υπέγραψε Διμερή Συμφωνία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν την Τρίτη το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου για ανάπτυξη και ενίσχυση της εξωστρέφειας και της διεθνοποίησης του ΤΕΠΑΚ.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΣύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δύο ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, όπως αποτυπώθηκε στη Διμερή Συμφωνία, διαμορφώθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, καθηγητή Παντελή Κελίρη, και σχετικής διαβούλευσης η οποία προηγήθηκε κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψης του στο ΕΜΠ.

Η Διμερής Συμφωνία μεταξύ ΤΕΠΑΚ και ΕΜΠ υπεγράφη από τον Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ, καθηγητή Παναγιώτη Ζαφείρη και από τον Πρύτανη του ΕΜΠ, καθηγητή Ανδρέα Μπουντουβή.

«Ενισχύοντας και καλλιεργώντας περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων και την προσπάθεια για αμοιβαία κατανόηση και προώθηση μιας πολυεπίπεδης συνεργασίας, το ΤΕΠΑΚ και το ΕΜΠ συμφώνησαν να διευρύνουν την επιστημονική και εκπαιδευτική συνεργασία τους με την πρόσφατη σύναψη της διμερούς συμφωνίας, πενταετούς διάρκειας», προστίθεται.

Συγκεκριμένα, η συνεργασία αφορά κοινές πολιτιστικές, επιστημονικές, εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες, συμβουλευτικές – επιστημονικές υπηρεσίες και μελέτες, κοινή συμμετοχή σε ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα, τοποθέτηση φοιτητών σε εργασιακούς χώρους, ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και ανταλλαγή φοιτητών, μελών ακαδημαϊκού προσωπικού και διοικητικού προσωπικού.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείου, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με  τον Πρύτανη και άλλα μέλη της Πρυτανείας, ενώ συζητήθηκε η ενίσχυση και η εξ αποστάσεως προσφορά κοινών μεταπτυχιακών προγραμμάτων, η προσφορά μεταπτυχιακών προγραμμάτων στην αγγλική γλώσσα και η διασφάλιση ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Επίσης, προστίθεται, συζητήθηκε το νομοθετικό πλαίσιο για σύσταση εταιρειών «spin-off», η αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο Πανεπιστημίων στο θέμα των ερευνητικών μονάδων και των εργαστηρίων και ο μηχανισμός καταγραφής του ετήσιου εργάσιμου χρόνου των μελών του ακαδημαϊκού προσωπικού, μέσω ενός ενιαίου δελτίου αναφοράς χρόνου «Global Time Sheets».

Συζητήθηκε επίσης το θέμα του τρόπου λειτουργίας των Πανεπιστημίων, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού και η ανταλλαγή φοιτητών μέσω του προγράμματος Erasmus.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο υιοθετούν τις ίδιες αρχές και έχουν κοινό όραμα, επιδιώξεις και στόχους, που συνοψίζονται στο τρίπτυχο, ποιοτική εκπαίδευση – έρευνα – καινοτομία, ενώ επενδύουν στους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας, έχοντας στο επίκεντρο της αποστολής τους τον άνθρωπο.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.