Το ΤΕΠΑΚ υπέγραψε Διμερή Συμφωνία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Σύμφωνο Διμερούς Συνεργασίας μεταξύ του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και του Πανεπιστημίου Κρήτης (ΠΚ), υπεγράφη την Παρασκευή 1η Απριλίου 2022, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητή Παντελή Κελίρη, στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τη Συμφωνία υπέγραψε εκ μέρους του ΠΚ ο Πρύτανης Καθηγητής Γεώργιος Κοντάκης. Εκ μέρους του ΤΕΠΑΚ, η Συμφωνία υπογράφεται από τον Καθηγητή Παναγιώτη Ζαφείρη.

Φωτο 2 1

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης εκ μέρους του ΠΚ ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Διά Βίου Μάθησης, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Καθηγητής Γεώργιος  Κοσιώρης και η Κοσμήτειρα της Φιλοσοφικής Σχολής, Καθηγήτρια Σταυρούλα Τσινόρεμα. Συζητήθηκαν οι δυνατότητες και προοπτικές συνεργασίας των δύο Πανεπιστημίων, με στόχο την ενίσχυση και καλλιέργεια των σχέσεων μεταξύ τους, την αμοιβαία κατανόηση και την προώθηση μιας πολυσχιδούς συνεργασίας.  Με τη σύναψη της διμερούς συμφωνίας, πενταετούς διάρκειας, η οποία καλύπτει διάφορους τομείς, συμφωνήθηκε η περαιτέρω διεύρυνση της επιστημονικής και εκπαιδευτικής συνεργασίας.

Μετά την υπογραφή της Συμφωνίας, ο Καθηγητής Παντελής Κελίρης εξέφρασε κατ’ αρχάς την χαρά και την ικανοποίησή του για την συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου για ανάπτυξη και ενίσχυση της εξωστρέφειας και της διεθνοποίησης του ΤΕΠΑΚ, μέσω της διεύρυνσης και εμβάθυνσης των συνεργειών και συνεργασιών με άλλα Πανεπιστήμια.  Επεσήμανε επίσης ότι κατά την εφαρμογή αυτής της πολιτιστικής και επιστημονικής συνεργασίας, θα συμφωνηθούν πρόσθετες ρήτρες με σκοπό τον καθορισμό πεδίων κοινού ενδιαφέροντος, τον ορισμό υπευθύνων και τον καθορισμό των ρυθμίσεων σχετικά με τις ανταλλαγές Καθηγητών και Φοιτητών, τη συνδιδακτορική διατριβή, τα ερευνητικά προγράμματα και τρόπους χρηματοδότησης. Σε πρώτη φάση, συμφωνήθηκε η ενίσχυση της συνεργασίας των δύο ιδρυμάτων στο πεδίο της ψηφιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς και των Ανθρωπιστικών Επιστημών.

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.