«Το θαύμα της Άννι Σάλιβαν» στο Σατιρικό Θέατρο

Πρεμιέρα την Τετάρτη 12 Μαΐου 2021 στις 8:00 μ.μ.

 

Το Σατιρικό Θέατρο ανεβάζει σε παγκύπρια πρώτη μία θεατρική βιογραφία βασισμένη στη συγκλονιστική πραγματική ιστορία δύο ηρωίδων γυναικών στην Αμερική στα τέλη του 19ου αιώνα, της μικρής Έλεν Κέλερ και της δασκάλας της, Άννι Σάλιβαν. Πρόκειται για δύο πανανθρώπινα σύμβολα πίστης, θέλησης, επιμονής και υπομονής, αλλά και πρότυπα της παγκόσμιας κοινότητας των ατόμων με αναπηρία.

Το έργο «Το θαύμα της Άννι Σάλιβαν» (πρωτότυπος τίτλος «Τhe Miracle Worker») του Αμερικανού συγγραφέα Γουίλιαμ Γκίμπσον είναι ένα από τα πιο γνωστά θεατρικά κείμενα σε ολόκληρο τον κόσμο. Το έργο παρακολουθεί τη ζωή της Έλεν Κέλερ, η οποία σε βρεφική ηλικία διαγνώστηκε ως κωφή και τυφλή, ενώ μέχρι τα έξι της χρόνια ήταν ένα αγρίμι, το οποίο ζούσε μέσα στην απόλυτη σιωπή και στο σκοτάδι. Οι γονείς της, μέσα στην απόγνωσή τους, απευθύνθηκαν στην Άννι Σάλιβαν, μια νεαρή δασκάλα, για να την βοηθήσει. Η ίδια η Σάλιβαν ήταν άτομο με αναπηρία -μειωμένη όραση, που υποβλήθηκε σε πολλές και δύσκολες εγχειρήσεις και στη συνέχεια κατάφερε να σπουδάσει σε ινστιτούτο για τυφλούς στη Βοστώνη.

Οι παραστάσεις προηγούνται της καθιερωμένης εβδομάδας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την τυφλοκώφωση, γνωστής και ως «Εβδομάδας Έλεν Κέλερ», που έχει καθιερωθεί παγκοσμίως από το 1984 (φέτος μέσα στον Ιούνιο 2021).

Πρεμιέρα: Σατιρικό Θέατρο – Τετάρτη 12 Μαΐου 2021 στις 8:00 μ.μ.
Παραστάσεις: Λευκωσία, Πάνω Σκηνή Σατιρικού Θεάτρου, 12, 14, 15, 16,  21, 22, 23, 28, 29, 30 Μαΐου, στις 8:00 μ.μ.

Είσοδος: €15 | €12 (μαθητές, φοιτητές, συνταξιούχοι)
Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com (από 28 Απριλίου 2021)
Πληροφορίες/Κρατήσεις: Σατιρικό Θέατρο, τηλ. 22312940 – 22421609

Λόγω του περιορισμένου αριθμού διαθέσιμων θέσεων είναι απαραίτητη η προκράτηση και η προαγορά εισιτηρίου. Στις παραστάσεις θα τηρούνται αυστηρά όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας. Παρακαλείται το κοινό όπως προσέλθει έγκαιρα στο θέατρο για αποφυγή τυχόν συνωστισμού.

Βάσει των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι θεατές θα πρέπει κατά την είσοδό τους στο θέατρο να προσκομίσουν rapid test ή PCR σε ισχύ 72 ωρών ή αποδεικτικό εμβολιασμού τουλάχιστον με την 1η δόση και να έχουν παρέλθει τρεις εβδομάδες ή αποδεικτικό νόσησης με την ασθένεια COVID-19 τους τελευταίους 3 (τρεις) μήνες.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.