Παράθυρα/ Ορίζοντας

Το θέατρο ΑντίΛογος παίζει τάβλι! 

Το έργο του Δημήτρη Κεχαΐδη ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιώργου Μουαΐμη

 

Το θέατρο ΑντίΛογος παρουσιάζει την κωμωδία του Δημήτρη Κεχαΐδη «Το Τάβλι» σε σκηνοθεσία Γιώργου Μουαΐμη από την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στο Flea Theatre στο Καϊμακλί.

Το έργο του Δ. Κεχαΐδη γράφτηκε το 1972 και είναι από τα πιο αγαπημένα και πολυπαιγμένα θεατρικα κείμενα της νεοελληνικής δραματουργίας. Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου είναι «ένα διαμάντι της νεοελληνικής θεατρογραφίας, ανήκει στην ομάδα εκείνη των θεατρικών έργων που αποτέλεσαν τη μαγιά για την πλούσια θεατρική παραγωγή που ακολούθησε. Ανελέητη σάτιρα ηθών, αντιλήψεων και νοοτροπιών απεικονίζει με τον πιο εύστοχο τρόπο το υποτιθέμενο «δαιμόνιο» του νεοέλληνα που ενώ ποθεί τα αδύνατα δεν διαθέτει καν τη βάση για τα στοιχειώδη! Η γλώσσα του Κεχαΐδη εξακολουθεί να είναι γλώσσα σημερινή, ζωντανή, απολαυστική. Η πλοκή σπαρταριστή, συναρπάζει»

Οι ήρωες του Κεχαΐδη, Φώντας και Κόλιας προσπαθούν να σκαρώσουν ένα « σχέδιο » που θα τους βγάλει από το οικονομικό αδιέξοδο και θα τους δώσει τα φόντα για μια καλύτερη ζωή. Η συζήτηση για το περιβόητο « σχέδιο » διαδραματίζεται στη διάρκεια μιας παρτίδας τάβλι με ξεκαρδιστικούς διαλόγους από πρόσωπα οικεία στον καθένα, που πασχίζουν να « πιάσουν την καλή » για να βγουν από την καθημερινή μιζέρια. 
 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Γιώργος Μουαϊμης, Σκηνικά / κοστούμια: Μαρίζα Παρτζίλη

Επί σκηνής: Μάριος Στυλιανού και Βασίλης Παφίτης

Flea Theatre

(Γιάννη Κορομία 2, Καϊμακλί),

Παρασκευή: 21 και 28 Φεβρουαρίου στις 20:30 

Σάββατο 22, 29 Φεβρουαρίου, 7, 14 Μαρτίου στις 20:30

 Κυριακή 8 και 15 Μαρτίου στις 19:00

 

Όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο και όλη την επικαιρότητα στο dialogos.com.cy