Το «βαρβαρόμετρο» του Δράσις ΚΕΣ

Μία ομιλία ενός στελέχους της Οργάνωσης Δράσις ΚΕΣ στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία αποδεικνύει πως όλα τριγύρω αλλάζουνε, αλλά στα μυαλά κάποιων όλα τα ίδια μένουν. Μας είπε λοιπόν ο Κύπριος φοιτητής ότι ”είμαστε στην πρώτη τη γραμμή και το τονίζουμε ότι η παραχώρηση του όρου Μακεδονία στους βαρβάρους δεν θα γίνει ποτέ πραγματικότητα”.

Ναι, κάποιοι συνεχίζουν να βλέπουν τριγύρω τους ένα σωρό ”βαρβάρους” που επιβουλεύονται τον ανάδελφο Ελληνισμό. Το στέλεχος του Δράσις ΚΕΣ άνοιξε την ομιλία του με τους στίχους του ποιήματος της 9ης Ιουλίου του Βασίλη Μιχαηλίδη για τη Ρωμιοσύνη. Επειδή λοιπόν σήμερα δεν υπάρχουν βάρβαροι και επειδή το συγκεκριμένο στέλεχος ανέτρεξε στην ποίηση όπως τον βολεύει, του απαντώ επίσης με ποίηση όπως (δεν) τον βολεύει.

Όχι με Βασίλη Μιχαηλίδη, αλλά με Κωνσταντίνο Καβάφη. ”Ενύχτωσε κ’ οι βάρβαροι δεν ήλθαν. Και μερικοί έφθασαν απ’ τα σύνορα, και είπανε πως βάρβαροι πια δεν υπάρχουν. Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους; Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις”.
Ζουκ

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.