Τη βαθιά θλίψη και τα συλλυπητήρια των μελών και του προσωπικού της Βουλής των Αντιπροσώπων στην οικογένεια του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, εξέφρασε στο Βιβλίο Συλλυπητηρίων που ανοίχθηκε στο ΑΚΕΛ, ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής έγραψε πως η Κύπρος θρηνεί τον θάνατο του Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος υπηρέτησε την Κύπρο από τα υψηλότερα αξιώματα αλλά και ως ενεργό μέλος της κοινωνίας από νεαρή ηλικία, αφιερώνοντας τη ζωή του στους αγώνες για δίκαιη κοινωνία και για την επίλυση του Κυπριακού.

“Ο Δημήτρης Χριστόφιας με τη μεστή παρουσία του επί δέκα χρόνια ως μέλος και επί επτά ως πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, υπηρέτησε το Σώμα με σύνεση και επιδιώκοντας τη συναίνεση, με κύριο μέλημα το καλό του τόπου. Κατά τις τέσσερις κοινοβουλευτικές θητείες του αλλά και κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας έχαιρε εκτίμησης τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό. Αγκαλιάστηκε από τους βουλευτές και από το προσωπικό της Βουλής με σεβασμό και εκτίμηση και άφησε το αποτύπωμα του ως σοφός, δίκαιος, τίμιος και γεμάτος ανθρωπιά ηγέτης και αξιωματούχος”, έγραψε ο κ. Συλλούρης.

Εκ μέρους των μελών και του προσωπικού της Βουλής των Αντιπροσώπων, καταλήγει το συλλυπητήριο μήνυμα, “εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Δημήτρη, στην οποία εύχομαι δύναμη αυτές τις δύσκολες ώρες”.