Το YDP τείνει να στηρίξει Τατάρ στο δεύτερο γύρο των λεγόμενων προεδρικών εκλογών – Αναμένεται η στάση των HP και DP

Υπό τον τίτλο «Το YDP είπε Τατάρ», η Kıbrıs (14.10.20) γράφει ότι το κεντρικό διοικητικό συμβούλιο του κόμματος Αναγέννησης (YDP) αποφάσισε να στηρίξει τον υποψήφιο Ερσίν Τατάρ για τις λεγόμενες προεδρικές εκλογές, πριν την συνεδρίαση σήμερα της κεντρικής επιτροπής του κόμματος.

Ο αρχηγός του κόμματος Ερχάν Αρικλί, σε δηλώσεις στον παράνομο Bayrak, ανέφερε ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις εντός του κόμματος για ποιον υποψήφιο θα στηρίξουν στο δεύτερο γύρο, υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα είναι εναντίον όποιου υποψηφίου στηρίζει λύση ομοσπονδίας στο κυπριακό πρόβλημα.

Υπό τον τίτλο «Στήριξη υπό όρους σε Τατάρ από YDP», η Hakikat(14.10.20), εκφραστικό όργανο του κόμματος των εποίκων, γράφει στο πρωτοσέλιδό της ότι η προϋπόθεση για να δώσουν στήριξη στον Τατάρ είναι να μη διαπραγματευτεί λύση ομοσπονδίας.

Στη συνέχεια, η εφημερίδα δίνει το παράδειγμα του Ντερβίς Έρογλου, που είχε δηλώσει πριν την εκλογή του στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας ότι δεν θα συζητήσει λύση ομοσπονδίας, ενώ μόλις εξελέγη έστειλε επιστολή στα Ηνωμένα Έθνη, σημειώνοντας ότι θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό από το σημείο που τις είχε αφήσει ο Ταλάτ.

Εν τω μεταξύ, η Kıbrısγράφει ότι ο Τατάρ επισκέφθηκε χθες το Κόμμα του Λαού (HP) και το Δημοκρατικό Κόμμα (DP) ζητώντας στήριξη για τον δεύτερο γύρο.

Κατά την συνάντηση με τον αρχηγό του ΗΡ Γενάλ Σενίν, ο Τατάρ δήλωσε ότι ζήτησε στήριξη από το HP για την ευημερία του «λαού» και για το μέλλον της «χώρας».

Κατά την συνάντηση με τον αρχηγό του DP Φικρί Ατάογλου, ο Τατάρ ανέφερε ότι με το DP έχουν κοινές απόψεις και βρίσκονται πολύ κοντά ιδεολογικά.

Αναμένεται η απόφαση των κομμάτων εντός της ημέρας.

 

PIO/ΓΤΠ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy