Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας έχει μετατραπεί σε εφαλτήριο βολέματος με 5 γενικούς διευθυντές

  • Και τώρα στο Αρχείο Πληθυσμού η αδελφότεκνη της Πρώτης Κυρίας  
  • Σε τρία χρόνια στο Υφυπ. Ναυτιλίας άλλαξαν πέντε γενικούς διευθυντές!

 

Μετά τις αποκαλύψεις για το βόλεμα εξωϋπηρεσιακού στη θέση πρέσβη, η εφημερίδα μας παίρνει μηνύματα και καταγγελίες ότι δεν είναι η μοναδική περίπτωση ούτε η τελευταία επί των ημερών της παρούσας κυβέρνησης. Υπάρχουν κι άλλα παραδείγματα.

Ένα από αυτά το νεοσύστατο Υφυπουργείο Ναυτιλίας, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες μας, έχει μετατραπεί σε εφαλτήριο βολέματος ημετέρων και διαμετακομιστικός σταθμός διορισμού γενικών διευθυντών! Είναι χαρακτηριστικό ότι από την ίδρυσή του και μέσα σε τρία χρόνια «πέρασαν» από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας όχι ένας, ούτε δύο, αλλά πέντε γενικοί διευθυντές.

Τελευταίο κρούσμα ο διορισμός λειτουργού του Τμήματος Φορολογίας ως αναπληρώτριας γενικής διευθύντριας, κατώτερης ιεραρχικά από τους δύο διευθυντές Ναυτιλίας που έχουν πέραν των τριάντα χρόνων υπηρεσίας στη Ναυτιλία.

Αναμένεται ότι και η εν λόγω κυρία θα προαχθεί σε γενική διευθύντρια και θα προωθηθεί και αυτή, όπως και ο προηγούμενος γενικός διευθυντής, σε άλλο υπουργείο στη Λευκωσία για να συνεχιστεί ο κύκλος του βολέματος. Ένας από τους προηγούμενους γενικούς διευθυντές υπηρέτησε στο υφυπουργείο μόλις μερικές εργάσιμες μέρες και μεταπήδησε γενικός διευθυντής υπουργείου στη Λευκωσία γιατί δεν του άρεσε το Υφυπουργείο Ναυτιλίας!

Το άλλο σκανδαλώδες στο εν λόγω υφυπουργείο είναι η προώθηση, με διάφορες μεθοδεύσεις, και η πρόσληψη επίσης εξωϋπηρεσιακού στη θέση διευθυντή Ναυτιλίας, που τυγχάνει να είναι γαμπρός του Υπουργού Μεταφορών (σύζυγος της αδελφής του). Στο υφυπουργείο είναι κοινό μυστικό η συγκεκριμένη μεθόδευση και το βόλεμα.

Βόλεμα πάνω στο βόλεμα -και μάλιστα σκανδαλώδες- είναι και η περίπτωση της αδελφότεκνης της Πρώτης Κυρίας, η οποία, αφού αποσπάστηκε από τη Βουλή στο Υπουργείο Εσωτερικών (χειριζόταν φακέλους για χρυσά διαβατήρια), έγινε διευθύντρια στην Υπηρεσία Μέριμνας σε κλίμακα Α15 και εσχάτως αναβαθμίστηκε σε αναπληρώτρια διευθύντρια στο Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού στην κλίμακα Α15-16. Πληροφορούμαστε μάλιστα ότι η μετακίνηση αυτή εμπεριέχει και άλλη σκοπιμότητα και καλό θα ήταν να μας ενημερώσουν οι αρμόδιοι: Αληθεύει ότι αυτή η θέση θα είναι «κρατημένη» από τη συγκεκριμένη υπάλληλο μέχρι που να μετακινηθεί και να βολευτεί εκεί πολιτικός σύμβουλος – συνεργάτης του Υπουργού Εσωτερικών;

Νίκη Κουλέρμου

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.