Το Υπ. Εσωτερικών απάντησε στο ΑΚΕΛ για την Πουρνάρα με…κορωνοϊό

Ερωτήσεις έθεσαν ενώπιον του Υπουργείου Εσωτερικών το ΑΚΕΛ για να δώσει απαντήσεις σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να κηρύξει τον χώρο Πουρνάρας στην Κοκκινοτριμιθιά «μολυσμένη περιοχή» εξαιτίας της εμφάνισης ψώρας σε άτομα που φιλοξενούνται εκεί.

Το ΑΚΕΛ κάλεσε το ΥΠΕΣ να απαντήσει για τα μέτρα υγιεινής και τις συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν στο χώρο όπου φιλοξενούνται για μήνες πάνω από 600 άτομα.

«Ζητήσαμε απαντήσεις για το πώς προέκυψε το πρόβλημα της ψώρας, αν όχι από τη μη τήρηση των κανόνων υγιεινής και ενημέρωση για τα μέτρα θεραπείας των ασθενών ακολουθούνται».
«Το Υπουργείο Εσωτερικών στην ανακοίνωσή του δεν απάντησε σε κανένα από τα ερωτήματα. Αντ’ αυτού απάντησε για τα μέτρα για τον κορωνοϊό. Με την ελπίδα ότι το Υπουργείο θα βρει απαντήσεις να δώσει ενώπιον της Βουλής, το ΑΚΕΛ έχει ζητήσει σήμερα την εγγραφή του θέματος στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Στη συνεδρία ζητήσαμε να παρευρεθούν όλα τα αρμόδια Υπουργεία, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η Δερματολογική Εταιρεία Κύπρου και σειρά άλλων φορέων».