Το Υπουργείο Οικονομικών έκρυψε έκθεση της Μονάδας Διαχείρισης της Συμμετοχής της Δημοκρατίας στην Ιδιοκτησιακή Δομή Πιστωτικών Ιδρυμάτων η οποία αφορούσε τον Συνεργατισμό, ώστε να μην δει το φως της δημοσιότητας πριν τις Βουλευτικές εκλογές του 2016.

Στην πιο πάνω αποκάλυψη – σοκ προέβη ο προϊστάμενος της Μονάδας Διαχείρισης της Συμμετοχής της Δημοκρατίας στην Ιδιοκτησιακή Δομή Πιστωτικών Ιδρυμάτων, Διονύσης Διονυσίου, σε κατάθεση του ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού.

Ο Δ. Διονυσίου κλήθηκε να σχολιάσει εσωτερικό σημείωμα το οποίο απέστειλε την υπό αναφορά περίοδο προς τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, στο οποίο εισηγήθηκε μεταξύ άλλων την καθυστέρηση της αποστολής της έκθεση της Μονάδας προς τη Βουλή για ένα μήνα.

Απαντώντας παραδέχθηκε ευθέως ο λόγος που προέβη στην πιο πάνω εισήγηση «ήταν οι εκλογές». Μάλιστα ανέφερε και ποια ήταν τα θέματα τα οποία θα προκαλούσαν αντιδράσεις από τα κόμματα, τα οποία ήταν η διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και η διαδικασία για ιδιωτικοποίηση.

Kωνσταντίνος Ζαχαρίου