Το ΥΠΟΙΚ πετσόκοψε τον προϋπολογισμό του Ανοικτού Πανεπιστημίου

Η μείωση δεν επιτρέπει αναπτυξιακή δραστηριότητα, λένε οι βουλευτές

 

Κόβει τα φτερά του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου ο προϋπολογισμός του, είπε ο αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, Χρύσανθος Σαββίδης, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της χθεσινής συνεδρίας της Επιτροπής, η οποία συζήτησε επί της αρχής τον «Ο περί Προϋπολογισμού του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου του 2023 Νόμος του 2022».

Ο κ. Σαββίδης είπε ότι ο αναπτυξιακός προϋπολογισμός του Πανεπιστημίου δεν έχει κατατεθεί τελικά από το πανεπιστήμιο, «γιατί δεν το άφησαν και αυτό μας λυπεί κατάφωρα γιατί θέλουμε ένα Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το οποίο να εδραιώνεται περισσότερο στην κοινωνία, στους νέους».

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης είπε ότι κατήγγειλαν οι ίδιες οι Αρχές του Ανοικτού Πανεπιστημίου ότι ενώ κατέθεσαν έναν προϋπολογισμό 13 εκατομμυρίων ευρώ, αναγκαίο για τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό ενός πανεπιστημίου που στηρίζεται κατ’ εξοχήν στην τεχνολογία, αλλά και για την επέκταση των προγραμμάτων του, χωρίς καμιά δικαιολογία Υπουργείο Παιδείας και Υπουργείο Οικονομικών καθήλωσαν αυτό τον προϋπολογισμό στα 10 εκατομμύρια ευρώ, μη επιτρέποντας στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο οποιαδήποτε άλλη αναπτυξιακή δραστηριότητα.

«Θεωρούμε αυτή την προσέγγιση απαράδεκτη. Ταυτόχρονα, βέβαια, μας δημιουργούνται ερωτήματα: Ποια συμφέροντα και ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετεί αυτή η πολύ “ζεστή” προσπάθεια της κυβέρνησης να κρατήσει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο καθηλωμένο;» κατέληξε.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.