Το Υπ. Ενέργειας πήρε νομοσχέδιο στη βουλή για επιπρόσθετη φορολογία καυσίμων ως τέλος ΑΠΕ

Την απόσυρση πρόνοιας για επιπρόσθετη φορολογία στα καύσιμα σε νομοσχέδιο ζητά ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών

Την άμεση απόσυρση της πρόνοιας για επιπρόσθετη φορολογία στα καύσιμα από νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή ζητά με ανακοίνωσή του ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών.

Στην ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος κάνει λόγο για “ραγδαίες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων”, επισημαίνοντας ότι για τους πρώτους τρεις μήνες του 2022 οι λιανικές τιμές των καυσίμων αυξήθηκαν κατά μέσο όρο η βενζίνη 95 κατά 15 σεντ το λίτρο, το πετρέλαιο κίνησης 30 σεντ και το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 32 σεντ.

Επιπρόσθετα, αναφέρει ότι το Υπουργείο Ενέργειας, με νομοσχέδιο που κατέθεσε και συζητείται τώρα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας, προτείνει την επιβολή επιπρόσθετου τέλους στα καύσιμα, ως τέλους για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

“Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών κάνει έκκληση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας όπως μη συμβάλει στην προώθηση και επιβολή ακόμα μιας φορολογίας στους καταναλωτές και δείξει τον απαιτούμενο σεβασμό και τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκονται”, σημειώνει.

Με την ανακοίνωσή του, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών ζητά την άμεση απόσυρση της πρόνοιας για την επιπρόσθετη φορολογία στα καύσιμα καθώς και τη συμμετοχή των καταναλωτών στη διαχειριστική επιτροπή του ταμείου. “Στο ίδιο νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνεται η συμμετοχή των καταναλωτών οι οποίοι είναι αυτοί που καταβάλλουν τα χρήματα για τη λειτουργία του. Τουλάχιστο για σκοπούς διαφάνειας, οι καταναλωτές ζητούν να έχουν λόγο στη διαχείριση του ταμείου και να γνωρίζουν πώς χρησιμοποιούνται τα χρήματα που οι ίδιοι καταβάλλουν”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.