Το ΥΠΠ προχωρεί αποσπασματικά σε εξετάσεις τετραμήνου – Πρόταση νόμου καταθέτει το ΑΚΕΛ

Το θέμα των ενδιάμεσων εξετάσεων των τετραμήνων εξετάστηκε σήμερα στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, με το Υπουργείο Παιδείας να προχωρεί αποσπασματικά και χωρίς ολοκληρωμένο σχεδιασμό να επιβάλει τις εξετάσεις των τετράμηνων και το ΑΚΕΛ να έχει καταθέσει πρόταση νόμου για κατάργηση των εξετάσεων των τετραμήνων.

Σε δήλωση του μετά το τέλος της συνεδρίας ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άντρος Καυκαλιάς, τοποθετήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα.

Αναλυτικά:

Σήμερα στην Επιτροπή Παιδείας εξετάσαμε το θέμα των ενδιάμεσων εξετάσεων των τετραμήνων. Ένα θέμα άρρηκτα συνδεδεμένο με το κρίσιμο κεφάλαιο της αξιολόγησης του μαθητή.

Ως ΑΚΕΛ υπογραμμίζουμε την ανάγκη διαμόρφωσης ολοκληρωμένου συστήματος αξιολόγησης του μαθητή, που θα κινείται εντός των συγχρόνων παιδαγωγικών μεθόδων.

Διαφωνούμε με την εφαρμογή των εξετάσεων των τετραμήνων.

Εξέλιξη, που κατά τη δική μας άποψη, θα μειώσει τον ωφέλιμο χρόνο των μαθητών, θα λειτουργήσει εις βάρος αυτής καθ’ αυτής της εκπαιδευτικής πράξης και της διαδικασίας της μάθησης. Εξέλιξη, η οποία κινείται κόντρα στις σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους, αλλά και στα εργαλεία αυθεντικής αξιολόγησης, αφού οι σχολικές μονάδες θα μετατραπούν σε ένα συνεχές εξεταστικό κέντρο.

Ενώ η διαδικασία διαμόρφωσης εγγράφου πολιτικής για την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου συστήματος αξιολόγησης του μαθητή δεν έχει ολοκληρωθεί, το Υπουργείο Παιδείας προχωρεί αποσπασματικά και χωρίς ολοκληρωμένο σχεδιασμό να επιβάλει τις εξετάσεις των τετράμηνων.

Και μια ουσιαστική λεπτομέρεια: Σήμερα στην Επιτροπή Παιδείας δεν είχαν καλεστεί, κατ’ επέκταση δεν έχουν ακουστεί οι απόψεις των άμεσα εμπλεκομένων μερών, των μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών.

Ως ΑΚΕΛ έχουμε καταθέσει στη Βουλή πρόταση νόμου για κατάργηση των εξετάσεων των τετραμήνων.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy