Τόκιο 2020: Ικανοποιητικό φινάλε στην κολύμβηση για τα αδέλφια Κάλια και Νικόλα Αντωνίου

Έλα στο Google News

Την πρώτη τους τεράστια εμπειρία από Ολυμπιακούς Αγώνες ολοκλήρωσαν το βράδυ της Παρασκευής  οι δύο νεαροί και ταλαντούχοι κολυμβητές, Κάλια και Νικόλας Αντωνίου.

Σύμφωνα με τον απεσταλμένο της ΕΑΚ, Αργύρη Αργυρού, τα δύο αδέλφια κολύμπησαν στο Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου στο Τόκιο, στα 50 μέτρα ελεύθερο, γεμίζοντας το μυαλό τους από σημαντικές στιγμές, τις οποίες θέλουν να ξαναζήσουν ως κάπως πιο ώριμα σε τρία χρόνια στο Παρίσι.

Η εμφάνιση και των δύο κρίνεται ικανοποιητική, έστω και αν πάντα υπάρχει το «μπορούσα και καλύτερα».

Πρώτος στην πισίνα έπεσε ο Νικόλας Αντωνίου, ο οποίος κατέλαβε την 5η θέση στην 5η σειρά με 23.38, που τον κατέταξε 45ο από 73 συμμετέχοντες.

«Έκανα λάθη στην κούρσα. Είχα κακή εκκίνηση, αφού μπήκα στο νερό στραβά και χρειάστηκα 15 μέτρα για να βρω ρυθμό. Όμως, το πιο σημαντικό για μένα είναι η εμπειρία. Μπορεί να μην πέτυχα επίδοση κοντά στο ατομικό μου ρεκόρ (σ.σ. 22.81), όμως, το να βρίσκεσαι σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μαζί με τους κορυφαίους αθλητές κάθε χώρας είναι κάτι απίστευτο, κάτι φανταστικό. Η εμπειρία αυτή με ωθεί στο να πιέσω τον εαυτό μου περισσότερο, να δουλέψω πολύ πιο σκληρά και να βρίσκομαι πάντα σε τέτοιες διοργανώσεις, που δεν συγκρίνονται με καμία άλλη», είπε, μεταξύ άλλων, ο νεαρότερος αθλητής της κυπριακής αποστολής στο Τόκιο.

Όπως αναφέρει ο απεσταλμένος της ΕΑΚ, κι από τη στιγμή, που τόσο μικρός, στα 17 του χρόνια, μαθητής του χρόνου στη Γ΄ Λυκείου, έζησε αυτήν την εμπειρία, καταρρίπτοντας στο 2021 τα παγκύπρια ρεκόρ σε 50μ. και 100μ. ελεύθερο, ο Νικόλας Αντωνίου έχει το μέλλον μπροστά του, για τεράστιες επιτυχίες.

Με την επιστροφή στην Κύπρο θα ξεκουραστεί και θα αρχίσει την προετοιμασία με τον Σταύρο Μιχαηλίδη, για το πολύ απαιτητικό 2022.

Τη νέα χρονιά θα έχει Παγκόσμιο και Πανευρωπαϊκό Ανδρών, Παγκόσμιο και Πανευρωπαϊκό Νέων, Κοινοπολιτειακούς και Μεσογειακούς, θέλοντας σε κάθε διοργάνωση να διακριθεί.

Κάλια Αντωνίου

Ίνδαλμα για τον Νικόλα είναι η κατά τέσσερα χρόνια μεγαλύτερη αδελφή του, Κάλια, η οποία πλησίασε το ατομικό της ρεκόρ την Παρασκευή, στα 50μ. ελεύθερο, τερματίζοντας 4η στην 8η σειρά με 25.41.

Σύμφωνα με τον απεσταλμένο της ΕΑΚ, η επίδοσή της την κατέταξε στην 27η θέση από 81 αθλήτριες, την υψηλότερη που πήρε ποτέ Κύπρια αθλήτρια στην κολύμβηση, σε τόσες πολλές συμμετοχές.

«Δεν είμαι και τόσο ικανοποιημένη από το χρόνο μου, παρά το ότι κολύμπησα κοντά στο ατομικό μου ρεκόρ (σ.σ. 25.30). Οι ακρινοί διάδρομοι δεν είναι και οι καλύτεροι στην κολύμβηση και ιδιαίτερα στο 50άρι, που πρέπει να είσαι πολύ γρήγορη σε μόλις 25 δεύτερα και να έχεις καλή εκκίνηση. Ωστόσο, φεύγω από το Τόκιο γεμάτη εμπειρίες. Απόλαυσα κάθε στιγμή εδώ και θεωρώ αυτή τη διοργάνωση ως την αρχή για την καριέρα μου. Μαθαίνουμε και διδασκόμαστε από τα λάθη μας, αποκτούμε εμπειρίες κολυμπώντας δίπλα από τους καλύτερους αθλητές του κόσμου και από εμάς εξαρτάται πώς θα το αξιοποιήσουμε μελλοντικά.Τώρα, θέλω να ξεκουραστώ και ίσως λάβω μέρος σε αγώνες σε 25άρα πισίνα. Θα δούμε, δεν έχω αποφασίσει ακόμη», είπε, ανάμεσα σε άλλα, η Κάλια Αντωνίου.

Η Κύπρια πρωταθλήτρια του χρόνου θα έχει και αυτή αρκετές διεθνείς διοργανώσεις, οι κοινοί με τον αδελφό της τα Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, οι Κοινοπολιτειακοί, οι Μεσογειακοί, αλλά για την ίδια και οι Πανεπιστημιακοί στις ΗΠΑ, αφού θα επιστρέψει στην Αλαμπάμα για να συνεχίσει τις σπουδές της.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.