Τολμάτε να μιλάτε για λαϊκισμό, κύριοι του ΔΗΣΥ;

Ï Õðïõñãüò Ïéêïíïìéêþí Êùíóôáíôßíïò Ðåôñßäçò ìéëÜ óôï äçìïóéïãñÜöï ôïõ ÊÕÐÅ Ãñçãüñç ÓÜââá, Ëåõêùóßá 12 ÌáÀïõ 2022. ÊÕÐÅ/ÊÁÔÉÁ ×ÑÉÓÔÏÄÏÕËÏÕ

Του
Μιχάλη Μιχαήλ

 

Μόνο τυφλοί πολιτικά ή γνωσιολογικά δεν μπορούν να καταλάβουν πλέον τι γίνεται σε τούτο τον τόπο. Μας έχουν γονατίσει με τις εκποιήσεις, με την ακρίβεια, με τα καύσιμα, με τον ηλεκτρισμό και όταν λέμε ότι πρέπει να υπερασπιστούμε το λαό, μας αποκαλούν λαϊκιστές! Ποιοι; Οι υπουργοί του Ν. Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ, ο πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου και τα στελέχη του ΔΗΣΥ! Τις προάλλες ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ και τέως Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, μάς είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι πρέπει να λέμε και ευχαριστώ που η τιμή των καυσίμων δεν είναι τέσσερα ευρώ! Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναπέμπει τους νόμους που αφορούν την πρόταση για κατάργηση της διπλής φορολογίας στα καύσιμα, την πρόταση για κατάργηση του ΦΠΑ στους ρύπους στην τιμή του ρεύματος και το νόμο για την αναστολή των εκποιήσεων για τρεις μήνες.

Και βγαίνει ο Κωνσταντίνος Πετρίδης και μιλά για… επικίνδυνο και άκρατο λαϊκισμό! Επικαλείται την Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι δεν αποδέχεται κάτι τέτοιο. Μόνο που οι επικλήσεις της Ε.Ε. είναι α λα καρτ για την κυβέρνηση. Όταν η Ε.Ε. μας έστηνε στον τοίχο για τη διαφθορά και τα «χρυσά» διαβατήρια, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τούς κουνούσε απειλητικά το δάκτυλο. Και σ’ όλη αυτή την ιστορία εμπλεκόταν και το Υπουργείο Εξωτερικών, του οποίου επικεφαλής ήταν ο Ν. Χριστοδουλίδης. Και ο οποίος δεν είπε λέξη, ούτε τότε ούτε τώρα. Τώρα επικαλούνται την Ε.Ε.!

Αλλά και ο Αβέρωφ; Βλέπει, λέει, καταιγίδα να έρχεται… Μα δεν είναι αυτός που μίλησε για τσουνάμι; Και του θύμωσε ο Νίκαρος και έκτοτε δεν το ξαναείπε; Από την άλλη, δεν πήρε χαμπάρι ότι οι καταιγίδες μάς πήραν και μας σήκωσαν;

Θυμήθηκε χθες ο Αβέρωφ Νεοφύτου ότι έχουμε ακρίβεια «που κατατρώει το εισόδημα εργαζομένων και νοικοκυριών». Τι λέει μωρέ ο άνθρωπος; Βλέπει, λέει αύξηση των τιμών, των καυσίμων και των πρώτων υλών που υπονομεύει αλυσιδωτά την αγορά. Εεε; Παρακάτω, κ. Νεοφύτου; Τι κάνουμε παρακάτω; Βάζουμε «αντρόσhιν» σε κάθε προσπάθεια και ενέργεια που θα ελαφρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό του κάθε φτωχού και δυστυχισμένου Κύπριου πολίτη; Διότι είναι καλό να λέμε λόγια όμορφα που χαϊδεύουν τ’ αυτιά, αλλά είναι πολύ κακό να κάνουμε στην πράξη ακριβώς τα αντίθετα απ’ ό,τι λέμε. Δεν έμεινε παραγωγή λαχανικών και ζαρζαβατικών που δεν την γύρισε για να φωτογραφηθεί και να κάνει το «σιόου» του, αλλά την κρίσιμη ώρα, όταν του ζήτησαν βοήθεια τους είπε να βγάλουν τις φυτείες τους και να φυτέψουν αβοκάντο!!! Όλα αυτά τι είναι κύριοι του ΔΗΣΥ που χωρίς τσίπα, ακόμα και λίγο πριν εγκαταλείψετε την εξουσία λαϊκίζετε και μάλιστα άγρια; Είναι κι αυτός ένας λόγος που πρέπει να φύγετε. Και να σας διαδεχθεί η προοδευτική αλλαγή με τον Α. Μαυρογιάννη.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.