Με τον Α. Μαυρογιάννη η Κύπρος μπορεί

Του
Μιχάλη Μιχαήλ

 

Όλα τα δεδομένα είναι θετικά για την υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη, τις προοπτικές του για να βρίσκεται στον 2ο γύρο των προεδρικών εκλογών, αλλά και στη συνέχεια να κερδίσει το στοίχημα για την Κύπρο.

Όλες οι μετρήσεις των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι τα ποσοστά του Α. Μαυρογιάννη ενισχύονται μέρα με τη μέρα, ενώ τα ποσοστά του Ν. Χριστοδουλίδη μειώνονται. Σημειώνεται ότι από την αρχή των μετρήσεων, που τα ποσοστά του ήταν πέραν του 40%, τώρα βρίσκονται λίγο πιο κάτω από το 30%. Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, εάν συνεχιστεί αυτή η τάση, τότε δεν αποκλείεται οι τρεις βασικοί υποψήφιοι να βρίσκονται κοντά τη μέρα του πρώτου γύρου των εκλογών.

Από την άλλη, η έρευνα της Analytica Market που δημοσιεύθηκε την προπερασμένη Κυριακή στη Cyprus Times, δείχνει ακόμα πιο αισιόδοξα δεδομένα για τον Α. Μαυρογιάννη, εφόσον περάσει στον 2ο γύρο. Η έρευνα έγινε μέσω διαδικτύου, γεγονός που σημαίνει πως κανένας δεν ενόχλησε κανέναν για να τον ρωτήσει. Όποιος ενδιαφερόταν απαντούσε από μόνος του συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο της εταιρείας στο διαδίκτυο. Και το δείγμα ήταν 7.094 άτομα, γεγονός που ενισχύει κατά πολύ την αξιοπιστία του δείγματος. Μάλιστα, το στατιστικό σφάλμα που έδινε η έρευνα ήταν +/- 2,0%.

Για τον 1ο γύρο έδινε ποσοστά 28,5% για τον Ν. Χριστοδουλίδη, 22,6% για τον Αβ. Νεοφύτου και 22,2% για τον Α. Μαυρογιάννη.

Σε ό,τι αφορά τον 2ο γύρο, η έρευνα έδειξε ότι ο Α. Μαυρογιάννης παίρνει ποσοστό 40% εάν έχει αντίπαλό του τον Αβ. Νεοφύτου, ο οποίος λαμβάνει ποσοστό 37%. Εάν ο Α. Μαυρογιάννης έχει απέναντί του τον Ν. Χριστοδουλίδη, ο οποίος παίρνει ποσοστό 40%, ο κ. Μαυρογιάννης παίρνει 39%.

Συνεπώς, ο Α. Μαυρογιάννης έχει όλα τα φόντα να πετύχει και στον 1ο και στον 2ο γύρο. Αυτή είναι και η αίσθηση που υπάρχει ανάμεσα στους πολίτες, κάτι που δεν το διαπιστώναμε στο πρόσφατο παρελθόν. Άρα στην κοινωνία εμπεδώνεται συνεχώς η προοπτική του Α. Μαυρογιάννη.

Στα συν του ανεξάρτητου υποψηφίου προστίθεται και η κατάθεση του προγράμματος 50+1 δράσεων που θα εφαρμοστεί στις 100 πρώτες μέρες της διακυβέρνησής του. Κάτι που για πρώτη φορά είχε εφαρμοστεί επί Γ. Βασιλείου και έφερε θετικά αποτελέσματα. Οι 50+1 δράσεις είναι μελετημένες και καλά σχεδιασμένες ώστε να μπουν οι βάσεις για επίλυση μιας σειράς χρόνιων προβλημάτων που ταλανίζουν τον κόσμο της Κύπρου. Η Κύπρος δεν σηκώνει άλλους πειραματισμούς, δεν σηκώνει άλλες ενέργειες της στιγμής, ούτε σηκώνει άλλη μια πενταετία εφαρμογής πολιτικών που ευνοούν τους μεγαλοκεφαλαιούχους και τις τράπεζες. Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Γι’ αυτό χρειάζεται μια προοδευτική αλλαγή που θα δώσει ξανά ελπίδα στο λαό μας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy