Τον Ιούνιο ξεκινάει η Α’ Φάση του δρόμου Πάφου – Π. Χρυσοχούς

Τον Ιούνιο αναμένεται να αρχίσει το έργο της Α’ Φάσης του δρόμου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Τμήμα Δημοσίων Έργων, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος της Π. Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή και ο Διευθυντής του ΕΒΕ Πάφου Μαρίνος Στυλιανού.

Ο κ. Στυλιανού και ο κ. Παπχριστοφή ανέφεραν στο ΚΥΠΕ ότι έγινε ενημέρωση για την πρόοδο του έργου και βρίσκονται εντός χρονοδιαγραμμάτων.

Αναφερόμενος στο ιστορικό του έργου του δρόμου Πάφου – Πόλεως Χρυσοχούς και της Α’ Φάσης μέχρι και το Στρουμπί, ο Διευθυντής του ΕΒΕ Πάφου σημείωσε πως το έργο υπογράφτηκε την 13η Μαΐου 2021, μετά από μακροχρόνιες διαδικασίες και προσφυγές στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 87 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Στο παρόν στάδιο έχουν προχωρήσει, όπως είπε, σε γεωλογικές μελέτες που απαιτεί το έργο, γεωτρήσεις και άλλες μελέτες, ενώ αναμένεται η έναρξη κατασκευαστικών εργασιών τον Ιούνιο.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς ανέφερε πως ο δρόμος σύμφωνα και με την τελευταία ενημέρωση που είχαν από το Επαρχιακό Γραφείο του Τμήματος Δημοσίων Έργων αλλά και τους εργολάβους φαίνεται ότι θα ξεκινήσει τον Ιούνιο.

Ήδη, είπε, έχουν μπει τα μηχανήματα μέσα οριοθετούν την όδευση του δρόμου, καθαρίζουν και το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στην ώρα του που είναι οι 42 μήνες, δηλαδή 3.5 χρόνια.

Ο κ. Παπαχριστοφή εκτίμησε ακόμη πως ο κόσμος ανέμενε πως με την υπογραφή των συμβολαίων θα έβλεπε την έναρξη των εργασιών. Τα πράγματα εξήγησε πως δεν είναι έτσι αφού έπρεπε να γίνουν σχετικοί σχεδιασμού, να τύχουν έγκρισης από τα Δημόσια Έργα και μετά να ακολουθήσει η εκτέλεση των εργασιών.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.