Τον Μάη αρχίζουν οι εργασίες στις 43 επικίνδυνες πολυκατοικίες – «Θα παρακολουθούμε την εξέλιξη», τονίζει ο Κέττηρος

Αν όλα πάνε καλά την 1η Μαΐου θα ξεκινήσει η εφαρμογή του σχεδίου της κυβέρνησης που αφορά σε πρώτη φάση τις 43 επικίνδυνες πολυκατοικίες και ακολούθως τις εργασίες αναδόμησης ή επισκευών στο σύνολο των προσφυγικών πολυκατοικιών.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων Νίκος Κέττηρος τόνισε ότι η επιτροπή θα παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη των εργασιών του σχεδίου γιατί το πιο σημαντικό είναι να προχωρούν όλα σωστά, με ταχύτητα και εντός χρονοδιαγραμμάτων.

Ο κ. Κέττηρος ανέφερε ότι χθες στην Επιτροπή Προσφύγων, συνέχισαν την συζήτηση με τον Υπουργό Εσωτερικών ο οποίος ανέλυσε κάποιες από τις πτυχές του σχεδίου το οποίο θα κατατεθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα.

Ταυτόχρονα θα ενημερωθεί η Ένωση Δήμων η οποία θα έχει ρόλο στην υλοποίηση του σχεδίου.

Ο κύριος Κέττηρος είπε ότι το ΑΚΕΛ κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις και εισηγήσεις και μάλιστα ο Υπουργός έχει αναφέρει ότι μόνο το συγκεκριμένο κόμμα έστειλε τροποποιήσεις, σημειώνοντας ότι τις περισσότερες τις έχει αποδεχθεί και τις έχει ενσωματώσει στη πλάνο που θα παρουσιάσει στο Υπουργικό Συμβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο κύριος Κέττηρος είπε ότι μια εισήγηση του ΑΚΕΛ η οποία έχει γίνει αποδεχτή είναι η επιδότηση ενός χαμηλότερου ενοικίου ακόμη και για τους εκτοπισμένους οι οποίοι θα φιλοξενηθούν σε συγγενικά τους πρόσωπα, ώστε να μην επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο οι τιμές των ενοικίων.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy