Τον Μάιο η προκήρυξη για το νέο κύτταρο στο ΧΥΤΥ Κόσιης, λέει ο Κ. Καδής


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Τον Μάιο και με συνοπτικές διαδικασίες προκηρύσσεται νέος διαγωνισμός για το νέο κύτταρο στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων στην Κόσιη, με τις αρχές να εξετάζουν το ενδεχόμενο επέκτασης του κύκλου ζωής του υφιστάμενου κυττάρου, ο οποίος, χωρίς επιπλέον μέτρα, φτάνει μέχρι τον Νοέμβριο, δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής.

Μετά τη χθεσινή σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο κ. Καδής είχε νωρίς σήμερα το πρωί νέα σύσκεψη για το θέμα παρουσία του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου, του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων.

«Καθορίστηκαν πάρα πολύ συγκεκριμένα βήματα με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού για τη δημιουργία ενός νέου χώρου υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων στην περιοχή της Κόσιης και ευελπιστούμε ότι κινηθούν οι διαδικασίες όπως τις έχουμε σχεδιάσει, ούτως ώστε να μην προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα με τη διαχείριση των αποβλήτων στη μονάδα αυτή», ανέφερε ο κ. Καδής απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο περιθώριο επίσκεψής του σε υπεραγορές ενόψει των εορτών για το Πάσχα.

Όπως είπε, η προκήρυξη θα γίνει μέσα στο Μάιο και θα ακολουθηθούν συνοπτικές διαδικασίες, δηλαδή θα δοθεί διορία 15 ημερών στους προσφοροδότες, και θα ακολουθήσει αξιολόγηση των προσφορών και στη συνέχεια η υλοποίηση του έργου.

Ερωτηθείς για τον κύκλο ζωής του υφιστάμενου κυττάρου, ο κ. Καδής είπε πως οι εκτιμήσεις, αν αφήσουμε τα πράγματα όπως είναι σήμερα, είναι μέχρι το Νοέμβριο του 2022.

«Ενδεχομένως να μπορούν να γίνουν κάποιες κινήσεις ούτως ώστε να αυξηθεί για ακόμη λίγο η διάρκεια ζωής του υφιστάμενου κυττάρου», είπε, για να προσθέσει πως αυτό που διερευνούμε και φαίνεται ότι είναι δυνατόν να γίνει είναι ότι η σταδιακή παράδοση του νέου κυττάρου, ούτως ώστε όταν δημιουργείται ένα τμήμα να μπορεί κάποιος να αποθέσει εκεί σε αυτό το χώρο μέρος των αποβλήτων και να προχωρά στην κατασκευή του υπόλοιπου κυττάρου ούτως ώστε επαναλαμβάνω να μην υπάρξει θέμα με την απόθεση των υπολειμμάτων που προκύπτουν από τη μονάδα της Κόσιης.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.