Με τον νέο Πρέσβη της Ιαπωνίας συναντήθηκε ο Στέφανος Στεφάνου

Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, συναντήθηκε σήμερα με τον νέο Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Κύπρο, Yoshio Yamawaki. Τον ΓΓ συνόδευε η Βέρα Πολυκάρπου, επικεφαλής του Τομέα Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Πολιτικής.

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων για διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ο Στέφανος Στεφάνου τόνισε την επείγουσα ανάγκη ο ΟΗΕ και όλα τα κράτη-μέλη του να εργαστούν μέσω της διπλωματικής οδού για επίτευξη συναινέσεων για τερματισμό των συγκρούσεων και επίλυση διαφορών.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό υπογράμμισε πως οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στο Βαρώσι και στην Κυπριακή ΑΟΖ οδηγούν σε νέα και επικίνδυνα τετελεσμένα, ενώ η θέση της Τουρκίας για λύση δύο κρατών απορρίπτεται από τα σχετικά ψηφίσματα και αποφάσεις του ΟΗΕ. Ο ΓΓ της ΚΕ ΑΚΕΛ επανάλαβε τη θέση του ΑΚΕΛ ότι πρέπει να επαναρχίσουν ουσιαστικές συνομιλίες από εκεί που έμειναν το 2017 με στόχο την επίτευξη λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, και το ΑΚΕΛ έχει πρόταση για ξεπέρασμα του αδιεξόδου.

Τέλος εκφράστηκε ικανοποίηση για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων ανάμεσα στην Κυπριακή Δημοκρατία και την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.