Τον Σεπτέμβρη η 1η Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων στη Λευκωσία

Διοργανώνεται στη Λευκωσία η 1η Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων μεταξύ των ημερομηνιών 16 και 18 Σεπτεμβρίου 2016, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι συνδιοργανωτές, Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου και Cyprus Youth DiplomaCY.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση “σκοπός του προγράμματος είναι η διεξαγωγή μιας ιδιότυπης προσομοίωσης της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπου 56 νέοι και νέες της Κύπρου θα υποδυθούν για ένα τριήμερο τους ρόλους των Βουλευτών”.

Οι 56 νέοι και νέες Βουλευτές, θα χωρισθούν σε πέντε κοινοβουλευτικές ομάδες κάθε μία από τις οποίες θα συζητήσει ένα συγκεκριμένο θέμα και ακολούθως να συγγράψει μια έκθεση σχετική με το προς συζήτηση θέμα.

Την 3η μέρα του προγράμματος, οι 56 Βουλευτές θα συναντηθούν σε μορφή ολομέλειας και εκεί θα παρουσιάσουν και συζητήσουν τις πέντε εκθέσεις που θα προκύψουν από τις πέντε Κοινοβουλευτικές Επιτροπές.

Μετά το πέρας του κοινοβουλευτικού ελέγχου που θα διεξαχθεί, ακολουθεί ψηφοφορία για υιοθέτηση των εκθέσεων από την ολομέλεια του σώματος και όσες εκθέσεις υπερψηφιστούν θα αποτελέσουν επίσημες εκθέσεις της 1ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων.

Οι Κοινοβουλευτικές Επιτροπές που θα προσομοιωθούν είναι, Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Εργασίας, Εσωτερικών, Παιδείας και Περιβάλλοντος.

Στόχος των διοργανωτών είναι όπως η Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων, καταστεί θεσμός στην Κύπρο, έτσι ώστε να δοθεί μόνιμα χώρος στους νέους ανθρώπους να εκφράσουν τις απόψεις τους για όλα αυτά που τους αφορούν, τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο λήψης αποφάσεων.

Δικαίωμα συμμετοχής στην 1η Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων έχουν νέοι και νέες της Κύπρου ηλικίας από 18 μέχρι 30 ετών και οι αιτούντες σε περίπτωση επιλογής τους δεσμεύονται για την ενεργό συμμετοχή τους καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου των εργασιών καθώς και για την ανάλογη προετοιμασία τους πριν τη διεξαγωγή της προσομοίωσης, ακολουθώντας τις οδηγίες του επικεφαλής της Επιτροπής στην οποία θα συμπεριληφθούν.

ΚΥΠΕ

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.