Μέχρι τον Σεπτέμβριο αναμένει ο Πρόεδρος ΠΕΠ εξαγγελίες για προσφυγική πολιτική

Μέχρι τον Σεπτέμβριο αναμένεται να υπάρξουν περαιτέρω εξαγγελίες όσον αφορά μια ολοκληρωμένη προσφυγική πολιτική, αναφέρθηκε σήμερα μετά τη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων (ΠΕΠ).

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων Γιώργος Λυσανδρίδης, είπε πως έθεσαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες καθημερινά και ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις που αναμένονται για την επανέναρξη του διαλόγου για επίλυση του Κυπριακού.

«Χαιρετίσαμε τα αντανακλαστικά της Κυβέρνησης και τις ενέργειες που έχει επιδείξει τις πρώτες 100 ημέρες της διακυβέρνησης σε σχέση με κάποια θέματα και ιδιαίτερα με το σχέδιο “κτίΖΩ” και τους προσφυγικούς συνοικισμούς», είπε και πρόσθεσε πως έθεσαν στον Πρόεδρο τα ζητήματα που απασχολούν πρόσφυγες που διαμένουν σε τ/κ οικίες αλλά και τα νεαρά ζευγάρια όπως τα ζητήματα των ενοικίων, της μέριμνας, της αύξησης των εισοδηματικών κριτηρίων και της πιο γρήγορης εξέτασης των αιτήσεων που υποβάλλουν για τα διάφορα στεγαστικά και άλλα προσφυγικά σχέδια.

Είπε πως είχαν μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση και πως ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αρκετά από τα ζητήματα, και εξέφρασε την ελπίδα πως μέχρι τον Σεπτέμβριο θα υπάρξουν κάποιες περαιτέρω εξαγγελίες και προτάσεις σε σχέση με μια πιο ολοκληρωμένη προσφυγική πολιτική.

Ερωτηθείς σχετικά με τα κίνητρα ώστε οι πρόσφυγες να μην προχωρούν στην πώληση των περιουσιών τους στα κατεχόμενα, ο κ. Λυσανδρίδης είπε πως το συγκεκριμένο ζήτημα ήταν από τα πρώτα που έθεσαν στη συνάντηση καθώς τους απασχολεί έντονα.

«Για την ώρα αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα στο θέμα της απώλειας χρήσης διότι πρέπει πρώτα να γίνει ολοκληρωμένη καταγραφή των περιουσιών και επί τούτου αντιλαμβάνομαι ότι ο Πρόεδρος θα ζητήσει μια εσωτερική συνάντηση με τις υπηρεσίες και τον Υπουργό για να δουν τι έχει γίνει μέχρι και πού βρίσκεται το θέμα ώστε να μπορέσει να προτείνει κάτι συγκεκριμένο», κατέληξε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy