Με τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Γης Ακάμα συναντήθηκε ο Α. Μαυρογιάννης

Με τον Πρόεδρο του ΔΣ του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Γης Ακάμα, Σάββα Χατζημηνά, συναντήθηκε ο υποψήφιος για την Προεδρία, Ανδρέας Μαυρογιάννης, την Τρίτη, στα γραφεία του επιτελείου του. Ο Σύνδεσμος, με επιστολή του, παρουσίασε στον κ. Μαυρογιάννη τα βασικά του αιτήματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου, η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο ενημέρωσης όλων των υποψηφίων Προέδρων. Ο κ. Χατζημηνάς επεξήγησε λεπτομερώς τις θέσεις του Συνδέσμου Ιδιοκτητών σχετικά με το “διαχρονικό πρόβλημα της Χερσονήσου Ακάμα” και επέδωσε σχετική επιστολή.

Στην επιστολή, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, το αίτημα του Συνδέσμου για να ενταχθούν όλα τα παραλιακά κτήματα σε τουριστικές ζώνες με συντελεστές δόμησης “που να είναι βιώσιμοι, πέραν του 30%”, καθώς, όπως λένε, “αυτός είναι ο μοναδικός και φυσιολογικός τρόπος ανάπτυξής τους”. Για τα υπόλοιπα κτήματα, ο Σύνδεσμος ζητά να εφαρμοστούν οι ζώνες που ίσχυαν πριν την επιβολή των περιοριστικών μέτρων “που εκμηδένισαν την αξία τους” το 1989.

Ως αντισταθμιστικό μέτρο, ο Σύνδεσμος ζητά να επιτραπεί με ειδική ρύθμιση η μεμονωμένη κατοικία και επέκταση των οικιστικών και παραθεριστικών ζωνών γύρω από τις Κοινότητες και χωριά του Ακάμα.

Σε ότι αφορά τα κτήματα στα οποία δεν θα επιτραπεί η ανάπτυξη, λόγω του ότι εμπίπτουν σε μεγάλο βαθμό μέσα στις Ζώνες Υψηλής Προστασίας, “αυτά θα πρέπει να αποζημιωθούν άμεσα και χωρίς καθυστέρηση”, αναφέρει ο Σύνδεσμος στην επιστολή του προς τον κ. Μαυρογιάννη.

Τέλος, ο Σύνδεσμος λέει ότι η ολοκλήρωση και εξαγγελία του νέου Τοπικού Σχεδίου Ακάμα θα πρέπει να γίνει εντός των επόμενων μηνών και πριν την λήξη της θητείας της Κυβέρνησης Αναστασιάδη, με βάση και την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου του Ιανουαρίου 2016, “με διαφάνεια και χωρίς το θέμα Ακάμα να πολιτικοποιείται”.

*Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.