Τον υποψήφιο που θα στηρίξει το ΑΚΕΛ θα τον αποφασίσει το ΑΚΕΛ

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

Το ΑΚΕΛ συνεχίζει τις επαφές με στόχο να επιτευχθεί η αναγκαία συνεργασία των δυνά­μεων της αντιπολίτευσης και η προοδευτική αλλαγή στον τόπο μας.

Ο κυπριακός λαός προσδοκά πολλά από το ΑΚΕΛ, γνωρίζοντας ότι είναι το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολί­τευσης, το οποίο με συνέπεια και αξιοπιστία μπορεί να εγγυηθεί την προοδευτική αλλαγή. Το ΑΚΕΛ αφουγκραζόμενο τις έγνοιες και τις ανησυχίες των πολιτών ανταποκρίνεται. Παρά τα προβλήματα που προέκυψαν κατά τις επα­φές που είχε με την ηγεσία του ΔΗΚΟ, επι­μένει για την ανάγκη της συνεργασίας όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης με κοινό στόχο την προοδευτική αλλαγή. Ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ συνεχίζει τις επαφές του με όλα τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης, με πο­λιτικές κινήσεις και προσωπικότητες, οι οποί­ες είτε εκδήλωσαν, είτε όχι ενδιαφέρον για τις προεδρικές εκλογές. Το ΑΚΕΛ είναι ανοιχτό να ακούσει και να καταθέσει προτάσεις και εισηγήσεις, αλλά και ονόματα προσωπικοτή­των που θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν την ευρύτερη δυνατή υποστήριξη και στήρι­ξη ως κοινοί υποψήφιοι των δυνάμεων της αλλαγής. Όποτε πέσει στο τραπέζι ένα όνομα για συζήτηση, αμέσως συγκεκριμένοι κύκλοι ξεκινούν ανοιχτά ή υπόγεια την υπόσκαψή του. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Οι συγκεκριμένοι δεν θέλουν να εξευρεθεί κοινός υποψήφιος, ο οποίος να μπορεί να στηριχθεί από το ΑΚΕΛ και από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολί­τευσης με προοπτικές νίκης στις προεδρικές εκλογές.

Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο ότι πολ­λοί «καλοθελητές» -στελέχη κομμάτων, δημο­σιογράφοι και άλλοι παράγοντες της πολιτι­κο-οικονομικής ζωής του τόπου- προσπαθούν είτε να επιβάλουν ονόματα ως υποψήφια εκ μέρους του ΑΚΕΛ ή να σκοτώσουν εν δυνάμει υποψηφιότητες που θα μπορούσαν να στηρι­χθούν από το ΑΚΕΛ.

Για το ΑΚΕΛ λοιπόν θα αποφασίσει το ΑΚΕΛ και κανένας άλλος. Ο προβληματισμός είναι σε εξέλιξη σε όλα τα επίπεδα, από το Πο­λιτικό Γραφείο, την Κεντρική Επιτροπή μέχρι τις Κομματικές Ομάδες Βάσεις και η τελική απόφαση του ΑΚΕΛ θα ληφθεί από την Πα­γκύπρια Συνδιάσκεψη. Όταν το ΑΚΕΛ θα ανα­κοινώσει και επίσημα τον υποψήφιο που θα στηρίξει στις Προεδρικές να είστε σίγουροι ότι και πάλι συγκεκριμένοι κύκλοι θα ξεκινήσουν την πολεμική εναντίον του. Οι Ακελικοί, οι φί­λοι του ΑΚΕΛ, οι ευρύτερες προοδευτικές δυ­νάμεις κλείνουν τα αυτιά και συσπειρώνονται γύρω από την υποψηφιότητα που θα επιλεγεί και δίνουν ενωμένοι τη μάχη των προεδρικών εκλογών για την προοδευτική αλλαγή.

*Εύχομαι Καλό Πάσχα σε όλους και Ανάσταση για τον τόπο μας…

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.