Τον «υπουργό παιδείας» και το «YDÜ» επισκέφτηκε ο Αντιπρόεδρος της Γκάμπια στα κατεχόμενα

Τον «υπουργό παιδείας», Ναζίμ Τσαβούσογλου και το «πανεπιστήμιο» Εγγύς Ανατολής («YDÜ») επισκέφτηκε χθες ο Αντιπρόεδρος της Γκάμπια, Badara Alieu Joof, ο οποίος επισκέφθηκεε τα κατεχόμενα και είχε συνάντηση και με τον Ερσίν Τατάρ.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο «YDÜ», ο κ. Joof οδήγησε το αυτοκίνητο που κατασκευάζεται στο «πανεπιστήμιο» με την ονομασία GÜNSEL B9.

Στην συνάντηση με τον «υπουργό παιδείας» έγινε ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που αφορούν τους φοιτητές από την Γκάμπια που σπουδάζουν στα κατεχόμενα και συζήτησαν τις εξελίξεις στον τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης και τις εργασίες που θα μπορούσαν να γίνουν στον τομέα της εκπαίδευσης.

Ο κ. Τσαβούσογλου εξέφρασε ικανοποίηση για την επίσκεψη του κ. Joof στα κατεχόμενα και υπογράμμισε την σημασία των εργασιών που θα διεξαχθούν για ανάπτυξη των σχέσεων των «δύο χωρών» και στον τομέα της εκπαίδευσης.

Ενημερώνοντας τον κ. Joof για τους φοιτητές από την Γκάμπια που σπουδάζουν στα κατεχόμενα, ο Ναζίμ Τσαβούσογλου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την «εναρμόνιση που επιδεικνύουν στο περιβάλλον».

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της Γκάμπια είπε ότι το ψευδοκράτος συμβάλλει σημαντικά στην εκπαίδευση των φοιτητών από την χώρα του.

Εκφράζοντας την πεποίθηση ότι παράλληλα με την συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών» στον τομέα της εκπαίδευσης, θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία και σε άλλους τομείς, ο κ. Joof ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ. Τσαβούσογλου για την ευαισθησία που επιδεικνύεται προς τους φοιτητές από την Γκάμπια.

Ανέφερε επίσης ότι το ψευδοκράτος κατέχει σημαντική θέση για τους ίδιους και ευχήθηκε να αναπτυχθεί και να προχωρήσει η συνεργασία μεταξύ των «δύο χωρών».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.