Τοπ. Αυτοδιοίκηση: Την απόφαση να κινηθούν νομικά, αν παραμείνει ο νόμος ως έχει, έλαβαν οι κοινότητες Ακάμα

Την απόφαση να κινηθούν νομικά, αν παραμείνει ο νόμος ως έχει, για την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τη δημιουργία Δήμου Ακάμα και Δήμου Πόλεως Χρυσοχούς, έλαβαν οι κοινότητες του Ακάμα, ζητώντας να μείνουν όλες μαζί.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ  ο κοινοτάρχης Κάθηκα Μενέλαος Τούρβας είπε ότι περίμεναν την αναπομπή του Προέδρου Αναστασιάδη με την οποία, όπως ανέφερε, συμφωνούν. Πρόσθεσε ότι δεν έγινε διαβούλευση με τις τοπικές αρχές ενώ δεν έτυχαν ενημέρωσης για την απόφαση αυτή.

Από την πλευρά του ο κοινοτάρχης Νέου Χωριού Ανδρέας Χριστοδούλου είπε ότι αν μείνει ο νόμος ως έχει, θα διαλυθούν οι κοινότητες του Ακάμα όπως έγινε με τον Συνεργατισμό. Σημείωσε ότι δεν ζουν σε δικτατορία και κάποια κόμματα, με πρωτοστάτες τους Οικολόγους, για δικά τους οφέλη να καταδικάσουν τις κοινότητες του Ακάμα. Επίσης ανέφερε ότι δεν ενημερώθηκαν οι τοπικές αρχές, ούτε έγιναν δημοψηφίσματα.

Ο κοινοτάρχης Ίννιας Γιάγκος Τσίβικος είπε ότι δεν ρωτήθηκαν αν συμφωνούν ή διαφωνούν. Σημείωσε ότι ήταν μεγάλο λάθος να διασπαστούν οι κοινότητες. Πρόσθεσε ότι δε μπορεί τρεις εβδομάδες πριν να πάνε στην Ολομέλεια για ψήφιση τα νομοσχέδια, ένα κόμμα να καταθέτει μια πρόταση της τελευταίας στιγμής χωρίς οι επηρεαζόμενες κοινότητες, να γνωρίζουν τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν γίνεται τα «κομματικά μαγειρεία» να αποφασίζουν και να προχωρά αυτή η πρόταση.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.