Τοπική Αυτοδιοίκηση: Τα δυο βασικά θέματα που απασχολούν την Ένωση Κοινοτήτων

Τα δυο βασικά θέματα που απασχολούν την Ένωση Κοινοτήτων είναι οι συνενώσεις κοινοτήτων με δήμους και η μεταφορά της υδατοπρομήθειας από τις κοινότητες σε επαρχιακούς οργανισμούς ανέφερε ο Ανδρέας Κιτρομιλίδης.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΜιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο Πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων είπε ότι 53 κοινότητες αποφάσισαν να συνενωθούν με δήμους, αλλά σημείωσε ότι υπάρχει ένας αριθμός κοινοτήτων που διαφωνεί έντονα με τις συνενώσεις με δήμους. Όπως είπε υπάρχουν ανησυχίες από κάποιες κοινότητες ότι η συνένωση με δήμους δεν θα τις βοηθήσει και ότι θα μπουν σε χειρότερο καθεστώς από ότι είναι σήμερα. Ο κ. Κιτρομιλίδης είπε ότι με τη συνένωση 53 κοινοτήτων με δήμους αφαιρούνται από την ύπαιθρο 100.000 πληθυσμός, λέγοντας ότι όλη η ύπαιθρος σήμερα αριθμεί 200.000 πληθυσμό. Επίσης είπε ότι υπάρχουν συμπλέγματα κοινοτήτων που διαλύονται εντελώς, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις συμπλεγμάτων θα σμικρύνει ο αριθμός των κοινοτήτων.

Για την μεταφορά της υδατοπρομήθειας από τις κοινότητες σε επαρχιακούς οργανισμούς, ο κ. Κιτρομιλίδης εξέφρασε την άποψη ότι θα δημιουργήσει προβλήματα στις κοινότητες και αυξημένο κόστος στους κατοίκους της υπαίθρου.

Τα εκκρεμούντα ζητήματα που αφορούν τις κοινότητες θα συζητηθούν τη Δευτέρα στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.