Τοπικό Σχέδιο Ακάμα: Πρόταση στη Βουλή για μη έγκριση πολεοδομικών αδειών πριν την έγκριση του σχεδίου

Πρόταση να μην μπορεί να εγκριθεί πολεοδομική άδεια πριν το όποιο τοπικό σχέδιο εγκριθεί και ψηφιστεί από τη βουλή, θα καταθέσει την ερχόμενη Πέμπτη στην επιτροπή εσωτερικών ο πρόεδρος των Οικολόγων Χαράλαμπος Θεοπέμπτου και ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού.

Αυτό, εξήγησε στον Άστρα η βουλευτής του κινήματος Αλεξάνδρα Ατταλίδου θα σταματήσει την πολιτική της κυβέρνησης να δίνει πολεοδομικές άδειες ενόσω συζητείται κάποιο τοπικό σχέδιο.

Επέκρινε τον υπουργό εσωτερικών ο οποίος αρνείται να καταθέσει στη βουλή το τοπικό σχέδιο για τον Ακάμα, τονίζοντας ωστόσο ότι η βουλή γνωρίζει για το σχέδιο από τις τοποθετήσεις και επιφυλάξεις που εξέφρασαν η Περιβαλλοντική μελέτη, η υπηρεσία θήρας όπως και επιστήμονες. Εξάλλου, επισήμανε, υπάρχει και το προηγούμενο με τις Θαλασσινές Σπηλιές. Αυτή η κυβέρνηση δεν άφησε περιβαλλοντική οδηγία που να μην την παραβιάσει, τόνισε η κυρία Ατταλίδου.

Υπενθύμισε ακόμη ότι ο ίδιος ο κος Νουρής έλεγε πέρσι, μετά από πυρκαγιά σε δασική περιοχή, ότι η πολιτική της μεμονωμένης κατοικίες είναι καταστροφική. Γιατί διερωτήθηκε τώρα στον Ακάμα θα δίνονται άδειες για μεμονωμένες κατοικίες;

Δεν πείθει η δήλωση του υπουργού εσωτερικών ότι δεν αληθεύουν τα όσα ακούγονται περί ξενοδοχείων και κέντρων αναψυχής εντός του Εθνικού Πάρκου Ακάμα, τόνισε στον Άστρα ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού.

Θα πρέπει, υπογράμμισε, να απαντήσει ο κύριος Νουρής γιατί δεν δίνει στη βουλή το υπό εκκόλαψη τοπικό σχέδιο του Ακάμα.

Επίσης είπε, θα πρέπει να απαντήσει εάν υπάρχει ή όχι πρόνοια στο τοπικό σχέδιο του Ακάμα για 28 τουριστικά αγροκτήματα, για ειδικούς δρόμους πρόσβασης και πρόνοια για μεμονωμένες κατοικίες.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.