Τοπικό Σχέδιο Ακάμα: Από τους 18 μήνες που υποσχέθηκε η Κυβέρνηση, μετράμε 7 χρόνια και ακόμα να το δημοσιοποιήσει

akamas

Από τους 18 μήνες που υποσχέθηκε αυτή η κυβέρνηση ότι θα δημοσιοποιούσε το τοπικό σχέδιο του Ακάμα πέρασαν επτά χρόνια και ακόμα να το ανακοινώσει, επισήμανε μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο λειτουργός της Ομοσπονδίας Περιβαλλοντικών οργανώσεων Κλείτος Παπαστυλιανού. Διερωτήθηκε εάν αυτό έγινε επειδή έπρεπε να περάσουν στο σχέδιο πράγματα που δεν έπρεπε και τόνισε ότι η κυβέρνηση καλείται να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα.

Επισήμανε ότι σήμερα το 80% των υφιστάμενων πολεοδομικών ζωνών ανάπτυξης παραμένει άκτιστο κι επιπλέον τους δίδεται ακόμη 20%. Είναι άξιον απορίας τόνισε ο κ. Παπαστυλιανού πως γίνεται, ενώ υπάρχει ουσιαστικά ένα 100% των υφιστάμενων πολεοδομικών ζωνών αναξιοποίητο, να αναζητούνται παραθυράκια και κερκόπορτες για να μεταφερθεί η ανάπτυξη στη μέση του πουθενά και στο μέσο προστατευόμενων περιοχών.

Υπογράμμισε ότι οι όροι της Έκθεσης της Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης όπως και της γνωμάτευσης Στρατηγικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης που εξέδωσε η Υπηρεσία Περιβάλλοντος στις 25 Αυγούστου θα πρέπει να υιοθετηθούν καθώς είναι νομικά δεσμευτικοί και ουσιώδεις.

Τόνισε ότι πρέπει να διασφαλιστεί η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος στις προστατευόμενες περιοχές της χερσονήσου Ακάμα και η θέσπιση αντισταθμιστικών μέτρων ανάπτυξης των κοινοτήτω

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.