Τοποθέτησαν έξτρα κάμερα σε όχημα φωτοεπισήμανσης

Σε παράτυπη τοποθέτηση κάμερας σε όχημά της, πέραν απο αυτη που προβλέπει η σύμβαση,  φέρεται να προέβη η εταιρεία που ανέλαβε να διαχιαχειρίζεται το σύστημα φωτοεπισήμανσης. 


Οπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα ο Φιλελεύθερος, το γραφείο της Επιτρόπου κατόπιν παραπόνου που δέχθηκε για συγκεκριμένο όχημα το οποίο έφερε κάμερα στο πλάι, επικοινώνησε με αρμόδιο πρόσωπο της εταιρείας ζητώντας διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με τις εξηγήσεις που δόθηκαν, ουδέποτε οι υπό αναφορά κάμερες ενεργοποιήθηκαν, ενώ τοποθετήθηκαν, όπως αναφέρθηκε,  για προστασία των υπαλλήλων της εταιρείας και των οχημάτω της εταιρείας.

Η Επίτροπος, οπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ζήτησε εντός μιας εβδομάδας, όπως αφαιρεθούν άμεσα από τα οχήματα της εταιρείας όλες οι κάμερες που έχουν εγκατασταθεί και εξυπηρετούν σκοπούς άλλους από αυτούς που προβλέπει η σύμβαση ανάθεσης.


Σύμφωνα με το παράπονο, που υποβλήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου,  ο καταγγέλλων ενώ οδηγούσε το ιδιωτικής χρήσεως όχημά του διαπίστωσε πως το ειδικά διαμορφωμένο ημιφορτηγό της εταιρείας, που ήταν σταθμευμένο στην αριστερή πλευρά του δρόμου, έφερε κάμερα στο πάνω δεξί μέρος, ενώ ανέφερε πως εντόπισε το όχημα και στην οδό Καντάρας στον Στρόβολο λίγες ημέρες προηγουμένως.

Ο παραπονούμενος φέρεται να ζήτησε εξηγήσεις από υπάλληλο της εταιρείας, ο οποίος  απάντησε πως αποφασίστηκε να τοποθετηθεί κάμερα, αφού διερχόμενοι πολίτες πετούσαν αντικείμενα προς το μέρος των οχημάτων της εταιρείας, αντιδρώντας στον έλεγχο που τους γίνεται μέσω καμερών.

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.