Τοποθέτηση Δήμου Αμμοχώστου για τις εμπρηστικές δηλώσεις Οκτάι για Αμμόχωστο και Κυπριακό


Απαράδεκτες χαρακτηρίζουν τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Τουρκίας για την Αμμόχωστο, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο της κατεχόμενης πόλης.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΣε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου καταδικάζουν απερίφραστα τις απαράδεκτες δηλώσεις του αντιπροέδρου της Τουρκίας Fuat Oktay εις βάρος όχι μόνο της Αμμοχώστου αλλά και ολόκληρης της Κύπρου. Ταυτόχρονα καλούν για άλλη μια φορά τον Ο.Η.Ε., τους εταίρους και “συμμάχους” της, να αποτρέψουν, όχι μόνο φραστικά πλέον, τις μεθοδεύσεις της Τουρκίας και να προστατεύσουν τους κατοίκους της Αμμοχώστου από τα τετελεσμένα γεγονότα, τα οποία τροχοδρομούνται εδώ και καιρό στην Κύπρο».

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών και η Ευρωπαϊκή Ένωση, προστίθεται «θα πρέπει να ενεργήσουν με τρόπο που θα προστατεύσουν την Αμμόχωστο και να απαιτήσουν την άμεση επιστροφή της, στην βάση των σχετικών ψηφισμάτων, κάνοντας οτιδήποτε μπορούν για να αποτρέψουν, έστω και την υστάτη, τους εγκληματικούς σχεδιασμούς της Τουρκίας, οι οποίοι αν υλοποιηθούν, θάβουν το Κυπριακό και οδηγούν όλους τους Κυπρίους, εκτοπισμένους και μη, σε νέες πιο άσχημες περιπέτειες».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμα πως «αυτή τη στιγμή, είναι επιτακτική και επείγουσα η ανάγκη επανέναρξης των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού, στη βάση και τις παραμέτρους του ΟΗΕ και του πλαισίου που έχει καθορίσει ο Γ.Γ. Αντόνιο Γκουτέρες. Μόνο στο τραπέζι των συνομιλιών, θα μπορέσουμε να τερματίσουμε ή τουλάχιστον να αναστείλουμε τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Αμμόχωστο».

.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.