Για ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα, «το ζήτημα της πρόληψης, διαχείρισης και αντιμετώπισης της παραβατικότητας και της αποκλίνουσας συμπεριφοράς στα σχολεία μας, που πρέπει συλλογικά, με επιστημονική τεκμηρίωση και ουσιαστικά να διαχειριστούμε, ο Υπουργός Παιδείας καταφέρνει πάλι να προκαλέσει αναστάτωση και ένταση στον χώρο της Εκπαίδευσης με τις, γνωστές πια, τακτικές και μεθόδους του», αναφέρει, σε γραπτή δήλωση του, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού.

«Αντί να επιδιώξει τη διαβούλευση, την ανταλλαγή απόψεων με όλους τους φορείς, επιλέγει εκδικητικά τη σύγκρουση, τον διχασμό και γενικά την πρόκληση ακόμη μιας αχρείαστης έντασης. Ενώ γνωρίζουμε για όλα όσα τεκταίνονται τους τελευταίους μήνες ως προς το πιο πάνω θέμα, επιλέγουμε να μην τοποθετηθούμε ακόμη επί της ουσίας, αλλά καθαρά επί της διαδικασίας και της τακτικής του Υπουργού», προσθέτει.

Ο κ. Φυλακτού, στη γραπτή δήλωση του για το θέμα της Ομάδας Άμεσης Παρέμβασης και της διαχείρισης της παραβατικότητας/αποκλίνουσας συμπεριφοράς στα σχολεία, αναφέρει ότι καμία ουσιαστική ενημέρωση των εκπαιδευτικών οργανώσεων, καμία διαβούλευση με τους ίδιους τους λειτουργούς του και τους συνεργάτες του στο Υπουργείο Παιδείας «και ετσιθελικά αποφασίζει, διατάζει και πράττει».

«Η τακτική που επιλέγει για άλλη μια φορά ο κ. Χαμπιαούρης να εκδίδει βαρύγδουπες ανακοινώσεις και να κάνει δηλώσεις εντυπωσιασμού, δεν νομίζουμε ότι θα επιφέρουν το ποθητό, επί της ουσίας του θέματος, αποτέλεσμα», προσθέτει.

Αναφέρει, επιπρόσθετα, ότι νηφάλια θα μελετήσουν το όλο ζήτημα, θα ακούσουν όλους όσους πρέπει και στη συνέχεια θα τοποθετηθούν.

«Αν χρειαστεί θα αντιδράσουμε ανάλογα. Το θέμα της Παραβατικότητας που κυριολεκτικά ταλανίζει τις σχολικές μονάδες και ταλαιπωρεί εκπαιδευτικούς και παιδιά δεν μπορεί να τυγχάνει τέτοιας διαχείρισης. Ο κ. Χαμπιαούρης έκανε χθες συνάντηση με τους Οργανωμένους Γονείς, έκανε και δηλώσεις επί του θέματος, αλλά αγνοεί τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις. Εμείς θα ζητήσουμε επείγουσα συνάντηση μαζί του και αφού μελετήσουμε σε βάθος το όλο ζήτημα θα επανέλθουμε», καταλήγει ο κ. Φυλακτού.