Τοποθέτηση των οργανωμένων γονέων για τα κλιματιστικά στα σχολεία

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ειδικότερα το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, όπως άμεσα καλέσει τους εμπλεκόμενους φορείς για συζήτηση του θέματος εγκατάστασης συστημάτων κλιματισμού στα δημόσια σχολεία.

Βάσει των όσων αναφέρονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Κοινωνικής Δικτύωσης για τα κλιματιστικά, η Συνομοσπονδία αναφέρει σε ανακοίνωσή της «ότι οι τεράστιες κλιματολογικές αλλαγές σε όλο τον πλανήτη, δυστυχώς έχουν επηρεάσει και το νησί μας με αύξηση της θερμοκρασίας σε βαθμό που οι συνθήκες στα σχολεία να επιβάλλουν την άμεση επαναφορά της συζήτησης για τοποθέτηση κλιματιστικών ή υιοθέτηση άλλων πρακτικών στις σχολικές μας μονάδες».

Προσθέτει ότι «οφείλουμε όλοι να παραδεχθούμε ότι οι υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών, αλλά και η επέκταση της καλοκαιρινής περιόδου, καταστούν επιτακτική ανάγκη την επανεξέταση του θέματος με δεδομένο ότι οι συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών (όπως τίθεται από κάποιους) είναι παράλληλα το περιβάλλον μάθησης των παιδιών μας, ως οργανωμένοι γονείς μας αφορά άμεσα».


«Αντιλαμβανόμαστε όμως ταυτόχρονα ότι η λύση δεν είναι απλή και εύκολη και ούτε πρέπει να παρθούν επιπόλαιες αποφάσεις, οι οποίες μελλοντικά θα μας φέρουν αντιμέτωπους με πολλαπλά προβλήματα», συνεχίζει η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Αναφέρει, περαιτέρω, ότι «πέρα από την οικονομική πτυχή του θέματος, που αφορά το κόστος για αγορά και τοποθέτηση κλιματιστικών και πληρωμή του ηλεκτρισμού, μια ολοκληρωμένη πρόταση πρέπει να προϋποθέτει τον τρόπο διαχείρισης και συντήρησης ενός τέτοιου συστήματος».

Καταλήγοντας οι οργανωμένοι γονείς των μαθητών της Δημοτικής Εκπαίδευσης επαναφέρουν την εισήγησή τους «για αυτονόμηση της ηλεκτροδότησης των σχολικών μας μονάδων με τοποθέτηση φωτοβολταϊκών, γεγονός, που θα εξοικονομήσει χρήματα και θα ενισχύσει την όλη προσπάθεια για χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.