Τοποθέτηση Υπ. Υγείας για την υπόθεση της γυναικολόγου – «Μπορεί να υπάρχουν κι’ άλλες περιπτώσεις»

Δεν θα ανεχθούμε οποιεσδήποτε συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο ασθενείς και επιχειρούν να εκμεταλλευτούν το Σύστημα Υγείας, ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΚληθείς να πει σε ποιες ενέργειες προβαίνει το Υπουργείο Υγείας για την υπόθεση που διερευνά η Αστυνομία με Γυναικολόγο που, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, δεν χειρούργησε ασθενή, ο κ. Χατζηπαντέλας είπε ότι το θέμα τυγχάνει από την πρώτη στιγμή χειρισμού από τον ΟΑΥ. «Έχουμε ζητήσει από τον ΟΑΥ ενημέρωση και αναμένουμε, νοουμένου ότι υπάρχουν κάποια παραπτώματα, να τιμωρηθούν αναλόγως. Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι δεν θα ανεχθούμε οποιεσδήποτε συμπεριφορές, παρόμοιες με αυτή», ανέφερε ο Υπουργός.

Ερωτηθείς εάν θεωρεί πως ορισμένοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το Σύστημα, δηλώνοντας ψευδώς στοιχεία, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο ασθενείς, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι το θέμα πρέπει να απασχολήσει όλους πολύ σοβαρά. Πρόσθεσε ότι «μπορεί να υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις. Στόχος μας ως Υπουργείο Υγείας είναι να υπάρξει έλεγχος όλων αυτών των γιατρών, ώστε αν υπάρχουν παρόμοια περιστατικά, να μπορούμε να τα βρούμε αμέσως και να μην περιμένουμε από πολίτες να τα καταγγείλουν».

Κληθείς να τοποθετηθεί για τις καταγγελίες οροθετικών για άρνηση από ιατρούς να τους περιθάλψουν, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι ζήτησε να διερευνηθεί το θέμα, λέγοντας ότι τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Γρηγόρειο Κλινική, όπου θα έχει την ευκαιρία να καταγράψει ιδίοις όμμασι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα οροθετικά άτομα.

Ο κ. Χατζηπαντέλα μιλούσε στο περιθώριο επίσκεψής του στο Γ’ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού, όπου επιθεώρησε την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων και συνομίλησε με τα παιδιά και το προσωπικό.

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.