Τοποθετήθηκε ψηφιδωτή παράσταση του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Τοποθετήθηκε σήμερα ψηφιδωτή παράσταση του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, αποτελούσε επιθυμία του Μακαρίου, την οποία είχε εκφράσει στον γνωστό καλλιτέχνη Γιώργο Κοτσώνη να τοποθετηθεί σε ψηφιδωτή παράσταση το πορτρέτο του, έξω από το χώρο που διέμενε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Ο κ. Κοτσώνης αναφέρθηκε στο ιστορικό αυτού τού ψηφιδωτού, που έχει την αρχή του στα τέλη τού 1976, όταν ο Αρχιεπίσκοπος του ζήτησε ένα ολόσωμο πορτρέτο του σε ψηφιδωτό να τοποθετηθεί στην Αρχιεπισκοπή και το οποίο δεν κατάφερε να ολοκληρωθεί, λόγω του θανάτου του Μακαρίου.

Ο νυν Αρχιεπίσκοπος ΚύπρουΧρυσόστομος Β΄, ο οποίος ήταν γνώστης αυτής τής επιθυμίας τού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, παρακίνησε τον γνωστό δημιουργό να ολοκληρώσει αυτό το έργο, και να τοποθετηθεί σήμερα, ημέρα που ήγε τα ονομαστήρια του ο Εθνάρχης Μακάριος, αναφέρεται. Το ψηφιδωτό έχει 3 μέτρα ύψος και 2,20 μέτρα πλάτος και «αποτελεί ένα μνημόσυνο αιώνιο για τον αοίδιμο Εθνάρχη» καταλήγει η ανακοίνωση.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.