Κατά τόπους ελλείψεις αντιβίωσης για τον στρεπτόκοκκο καταγράφονται στη Βρετανία

Ο επικεφαλής φαρμακευτικός αξιωματούχος της Αγγλίας παραδέχθηκε ότι ορισμένα τοπικά φαρμακεία έχουν έλλειψη των αντιβιοτικών φαρμάκων που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των λοιμώξεων από στρεπτόκοκκο Α, εν μέσω έξαρσης κρουσμάτων κυρίως σε παιδιά και στους πιο ηλικιωμένους.

Ο Ντέιβιντ Γουέμπ, που έχει την ευθύνη συντονισμού της φαρμακευτικής πολιτικής στην Αγγλία, πρόσθεσε παρόλα αυτά ότι συνολικά τα αποθέματα πενικιλίνης, που είναι η βάση της απαιτούμενης αντιβίωσης, επαρκούν.

«Τοπικά φαρμακεία ίσως παρατηρούν μία προσωρινή διακοπή παροχής ορισμένων σχετικών αντιβιοτικών λόγω της αυξημένης ζήτησης. Σε εθνικό επίπεδο, υπάρχουν επαρκή αποθέματα για το (σύστημα υγείας) NHS», ανέφερε ο κ. Γουέμπ.

Εκπρόσωπος του βρετανικού Υπουργείου Υγείας δήλωσε ότι υπάρχει συνεργασία με τους παραγωγούς φαρμάκων και τους πωλητές χονδρικής ώστε να επιταχυνθούν οι παραδόσεις σε φαρμακεία.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, πληθαίνουν οι αναφορές από φαρμακοποιούς πως δεν μπορούν να παραγγείλουν αρκετή πενικιλίνη στην υγρή μορφή της λόγω έλλειψης στις αποθήκες των πωλητών χονδρικής.

Η ανησυχία για την επάρκεια των φαρμάκων έρχεται ενώ η Υπηρεσία Προστασίας Υγείας Ην. Βασιλείου ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι πλέον έχουν επιβεβαιωθεί οι θάνατοι 15 παιδιών σε όλη τη χώρα από σοβαρή λοίμωξη του βακτηρίου από το Σεπτέμβριο και μετά.

Αναφέρθηκαν επίσης οι θάνατοι 47 ενηλίκων στο ίδιο διάστημα, μόνο στην Αγγλία.

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου ως τις αρχές Δεκεμβρίου τα επιβεβαιωμένα κρούσματα οστρακιάς, δηλαδή της σχετικά ήπιας εκδήλωσης του στρεπτόκοκκου Α, ήταν 4.622 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται για απολογισμό σχεδόν τετραπλάσιο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο τα τελευταία χρόνια.

Τα κρούσματα της πιο σοβαρής λοίμωξης από στρεπτόκοκκο Α, γνωστής ως iGAS ήταν 652 την ίδια περίοδο.

Οι λοιμώξεις από το βακτήριο του στρεπτόκοκκου συνήθως στη Βρετανία αρχίζουν να πυκνώνουν στο τέλος κάθε έτους και κορυφώνονται την άνοιξη.

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.