Τώρα που αποχωρούν από την εξουσία, ο Αβέρωφ έχει προτάσεις!

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

Ο Υπουργός Οικονομικών αρνείται μειώσεις των φόρων κατανάλωσης στον ηλεκτρισμό και στα καύσιμα, υποστηρίζοντας ότι θα μειωθούν τα έσοδα του κράτους. Την ίδια, όμως, στιγμή το κράτος εισπράττει εκατομμύρια φόρους περισσότερα λόγω των αυξήσεων σε τιμές βασικών προϊόντων. Οι επιπρόσθετοι αυτοί φόροι θα μπορούσαν να επιστραφούν πίσω στους καταναλωτές. Αυτό θα έκανε μια φιλολαϊκή κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση ΔΗΣΥ, όμως, επιτρέπει την αισχροκέρδεια και την είσπραξη απροσδόκητων κερδών και τούτο σε βάρος των απλών νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Οι κυβερνώντες φορτώνουν για ακόμη μια φορά τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των μεγάλων εταιρειών και του κεφαλαίου.

Το παράδοξο, ή καλύτερα η κοροϊδία από πλευράς της κυβέρνησης ΔΗΣΥ, είναι ότι ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου, υπόσχεται «μειώσεις σε φόρους, αναπροσαρμογή του φορολογικού εισοδήματος, αυξήσεις σε συντάξεις, ενίσχυση του ΕΕΕ, των επιδομάτων αναπήρων κ.λπ.»

Οι προτάσεις Αβέρωφ δεν θέτουν σε κίνδυνο την οικονομία και την ανάπτυξη του τόπου; Ποιες είναι οι πηγές χρηματοδότησης των προτάσεων Αβέρωφ και τι λέει ο Υπουργός Οικονομικών; Εκτός και αν πρόκειται για προεκλογικές δεσμεύσεις του αέρα που χαϊδεύουν τα αυτιά των πολιτών. Πάντως, ο κ. Αβέρωφ είχε την ευκαιρία -κυβερνά δέκα ολόκληρα χρόνια- να υλοποιήσει τα όσα σήμερα υπόσχεται.

Ο κ. Αβέρωφ, όπως και ο κ. Χριστοδουλίδης, δηλώνουν συνεχιστές του «έργου» της διακυβέρνησης ΔΗΣΥ, οπότε οι πολίτες γνωρίζουν ήδη από τώρα ότι σε περίπτωση εκλογής τους θα ζήσουν άλλα πέντε χρόνια με τις ίδιες πολιτικές, όπως σήμερα τις βιώνουν. Αυτό θέλουν οι πολίτες; Σίγουρα όχι.

Οι πολιτικές ΔΗΣΥ ευνοούν μόνο τους τραπεζίτες και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, οι οποίοι τυγχάνουν απλόχερη οικονομική στήριξη με χαλαρώσεις, επιχορηγήσεις και οικονομικά κίνητρα! Στήριξη σε βάρος των εργαζομένων, των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων του λαού μας, τα οποία φορτώνονται ετεροβαρώς όλα τα βάρη της κρίσης.

Οι πολίτες λοιπόν έζησαν και ξέρουν τις πολιτικές ΔΗΣΥ. Είναι γι’ αυτό που η πλειοψηφία των πολιτών τάσσονται υπέρ της ανάγκης για προοδευτική αλλαγή που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος και ο λαός μας. Προοδευτική αλλαγή που μπορεί να επιφέρει μόνο ο ανεξάρτητος υποψήφιος Α. Μαυρογιάννης με τη στήριξη του ΑΚΕΛ και της κοινωνίας των πολιτών.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.