Τώρα θα γίνουµε εµείς, αυτό που περιμένουμε!*

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Η ομολογουμένως μεγάλη, σε διάρκεια, προεκλογική περίοδος ολοκληρώνεται σιγά σιγά ενόψει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών. Ακούσαμε πολλά, είδαμε πολλά. Τώρα είναι η ώρα ο καθένας μας να αξιολογήσει τους υποψήφιους που έχει απέναντι του. Δεν μπορεί σε τέτοιες εκλογές το κριτήριο μας να βασίζεται στο προσωπικό συμφέρον ή στην οποιαδήποτε απογοήτευση μπορεί να νιώθουμε από την πολιτική ζωή του τόπου.

Μοναδικό μας κριτήριο πρέπει να είναι το αύριο όλων. Το αύριο των παιδιών που τώρα γεννιούνται, των παιδιών που είναι στο σχολείο, των εθνοφρουρών, των φοιτητών, των νέων επιστημόνων και νέων εργαζομένων που καλούνται μέσα από τη δουλειά τους να προσφέρουν στον τόπο, τους νέους που καλούνται να οργανώσουν το παρόν και το μέλλον τους.

Το σκηνικό των υποψηφίων που έχουμε απέναντι μας, είναι σε όλους μας καλά γνωστό. Επιβάλλεται αυτή τη φορά να αναδείξουμε ως νέοι, που αποτελούμε ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος, τα ποιοτικά κριτήρια μας απέναντι στους υποψηφίους οι οποίοι καλούνται να διαχειριστούν το παρόν και το μέλλον μας.

Θέλω ο επόμενος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας να έχει πραγματική θέληση να λύσει το εθνικό μας ζήτημα, με θέσεις κρυστάλλινες. Να επιθυμεί επανέναρξη της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων από εκεί που έμεινε στο Κρανς Μοντάνα, να μην παλινδρομεί στο Κυπριακό και να σέρνει ολόκληρο λαό στα τερτίπια του, αναλόγως του τι περίοδος είναι, ή να σκαρφίζεται δήθεν νέες στρατηγικές, οι οποίες το μόνο που μπορούν να πετύχουν είναι η διχοτόμηση.

Θέλω ο επόμενος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας να με κοιτά στα μάτια και να μου μιλά ειλικρινά για τις θέσεις του, θέσεις εφικτές που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες του τόπου και του λαού μας, και όχι κούφια λόγια και μεγαλόστομες υποσχέσεις για χάριν των εντυπώσεων.

Θέλω ο επόμενος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας να έχει προτεραιότητα την προστασία των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους από την αυθαιρεσία και την εκμετάλλευση του κεφαλαίου, να δημιουργήσει συνθήκες που να επιτρέπουν στους νέους που βρίσκονται στο εξωτερικό να έρθουν πίσω στη χώρα τους να δραστηριοποιηθούν, αλλά και στους νέους που είναι ήδη στη χώρα μας να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους.

Θέλω ο επόμενος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας να γνοιάζεται για τον κόσμο της υπαίθρου, να εκσυγχρονίσει την κοινωνική πολιτική και να στηρίξει τη μεγάλη μάζα του πληθυσμού μας και όχι τους λίγους και εκλεκτούς. Να υλοποιήσει άμεσα το ΓεΣΥ, να δημιουργήσει μια σύγχρονη, δημοκρατική και ανθρώπινη παιδεία, πραγματικές δομές στον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Θέλω ο επόμενος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας να είναι αδιάφθορος, απαλλαγμένος από συμφέροντα με το οικονομικό κατεστημένο του τόπου, να μην έχει βαρίδια από το παρελθόν. Να κυβερνά αξιοκρατικά και αξιόπιστα, να αντιμετωπίζει όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις, ισότιμα, αλληλέγγυα.

Στο συμβόλαιο ελπίδας και προοπτικής (πρόγραμμα διακυβέρνησης) του ανεξάρτητου υποψήφιου για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, κύριου Σταύρου Μαλά, συναντώ τις δικές μου προσδοκίες, εναποθέτω τις δικές μου ελπίδες. Σταύρο Μαλά Σε Εμπιστευόμαστε!

Ανθούλα Μενελάου

Επαρχιακή Γραμματέας ΕΔΟΝ Λεμεσού

*Οδυσσέας Ιωάννου, Αυτό που περιμένουμε

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.