Τόσα σκάνδαλα και ακόμη παραμένουν στη θέση τους-Ο εμπαιγμός από τον ΠτΔ συνεχίζεται, υπογραμμίζει το ΑΚΕΛ

«Πώς θα λάβει μέτρα για τη διαφθορά ο Νίκος Αναστασιάδης αφού είναι ο ίδιος μέρος του προβλήματος;» Αυτή είναι η απορία που τίθεται από το ΑΚΕΛ και όχι μόνο…

«Ο εμπαιγμός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνεχίζεται» τονίζει με δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, ο οποίο υπογραμμίζει ότι η εξαγγελθείσα πρόθεσή του Προέδρου να ανακοινώσει μέτρα για τη διαφθορά, αναγκάζει το κόμμα της Αριστεράς να επανέλθει σε γεγονότα που βοούν και καθιστούν τον Νίκο Αναστασιάδη αναξιόπιστο.

Στις δηλώσεις του ο κ. Στεφάνου σημειώνει ότι τόσο ο ίδιος ο Πρόεδρος, όσο  και η κυβέρνησή του είναι μέρος του προβλήματος, αφού:

  • Έκοψαν και έραψαν μόνοι τους τα κριτήρια του προγράμματος πολιτογραφήσεων.
  • Τα γραφεία τους υπέβαλλαν αιτήσεις πολιτογραφήσεων και οι ίδιοι τις ενέκριναν στο υπουργικό. Εντούτοις, δεν δήλωσαν ποτέ τη σύγκρουση συμφέροντος που είχαν, όπως παραδέχθηκε ο Χάρης Γεωργιάδης.
  • Απέρριπταν επί χρόνια τις προειδοποιήσεις που απευθύνονταν από το εσωτερικό και το εξωτερικό για την κατάχρηση και τη διαφθορά στο πρόγραμμα.
  • Απέκρυψαν τις αυστηρές συστάσεις της Κομισιόν, όπως επιβεβαιώθηκε από την κατάθεση του Νίκου Νουρή.
  • Και επιπρόσθετα από όλα αυτά, το 2013 η κυβέρνηση απέσπασε την αδερφότεκνη της συζύγου του Προέδρου στο Υπουργείο Εσωτερικών, με αποκλειστική ευθύνη το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων, μετατρέποντας το κυριολεκτικά σε οικογενειακή υπόθεση.

Ο κ. Στεφάνου προσθέτει:

«Σε καμιά άλλη χώρα του κόσμου, δεν θα παρέμεναν στη θέση τους ούτε μια μέρα, αξιωματούχοι που βαρύνονται με τέτοια σκανδαλώδη σύγκρουση συμφέροντος και με την πρόκληση τέτοιας ζημιάς στην πατρίδα τους στο βωμό του κέρδους και της αρπαχτής. Όταν ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος, κατά τα λεγόμενα του, κάλεσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να σταματήσουν να κλέβουν, διερωτάται κανείς αν συναισθάνονται οι κυβερνώντες σε ποια ανυποληψία έχουν οδηγήσει το κράτος, τους θεσμούς και τα ήθη στον τόπο μας».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.