Εκρηξη στο Ντιγιαρμπακίρ, νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Οχτώ οι νεκροί εκ των οποίων οι δύο αστυνομικοί και ένας τεχνικός από την επίθεση στο Ντιγιάρμπακιρ δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ. Όπως είπε οι τραυματίες είναι πάνω από 100 και μέχρι στιγμής οι 93 βγήκαν από το νοσοκομείο.

“Η τρομοκρατία έδειξε ξανά το πρόσωπό της”, είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι καταδικάζουν αυτή την απάνθρωπη επίθεση.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Μπεκίρ Μποζντάγκ, κατά την έκρηξη έχασαν τη ζωή τους αστυνομικοί και πολίτες, χωρίς ακόμα να υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες για τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών.

Σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας, η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 8 το πρωί (τοπική ώρα), κοντά στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής Μπαγκλάρ, όπου κρατούνται οι συλληφθέντες βουλευτές του HDP. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, εκτιμάται πως η έκρηξη προκλήθηκε από μέλη του PKK.

Οι πληροφορίες για τους τραυματίες τους τοποθετούν στους 50, ενώ το πρακτορείο Ανατολού υποστηρίζει πως είναι μόνο 6. Ακόμη, πολλές είναι οι αναφορές για ζημιές. Άλλωστε, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, η έκρηξη ακούστηκε σε όλη την πόλη.

Όπως μεταφέρει το δίκτυο NTV, η έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο αυτοκίνητο με εκρηκτικά, ενώ από την έκρηξη τραυματίστηκε θανάσιμα ένας άνθρωπος και δεκάδες τραυματίστηκαν, με τον αριθμό να φτάνει τους 30. Αρκετοί από αυτούς αναφέρονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.